Thursday, April 26, 2018

Insingurarile durerilor

E posibil ca luptele alea inegale de care am zis sa dispara peste 1 an, 2 ani, 100 de ani, atunci cind societatea va fi invatzat ca fiecare are dreptul legal la realitatea lumilor lui, si nimeni nu poate sa interfereze negativ in drumul lui prin viata.. Pentru ca, atunci, omul isi va desfasura tot potentialul lui pentru acea societate, si societatea il va ajuta prin sprijinul ei ca el sa se implineasca, si sa aduca propria fericire la corul general al fericirilor celorlalti. Sint sigur ca asa va fi, dar cine stie daca noi vom apuca asta..Ce e ciudat, ca atunci, in acea lume, probabil ca oamenii vor fi uitat de durerile care au fost, pentru ca ei nu le-au cunoscut decit din carti, sau filmele ramase. Mai stie cineva cita suferintza a dus cu ea sclavia? Isi imagineaza vreodata cineva dintre noi, oamenii vremurilor civilizatiei de acum, cum era sa fii sclav? Ei, asta e, avem printre noi multi care trec prin infern, fara ca sa merite asta, si care primesc eventual, o parere de rau aratata ipocrit..E greu cind e greu, si toti fug de durere, chiar daca sint constienti de ce lasa in urma..De ce oare au existat razboaie, si oameni care au trecut prin ele, cind era mai usor sa fie pace, si intelegere dintotdeauna? Daca nu ar fi existat infernul asta al distrugerilor nu ar fi suferit nimeni, pentru ca nimeni nu era vinovat, si toti meritam tot ce era mai bun, pentru ca toti am venit pe pamintul asta la fel de goi, de inocentzi si de capabili sa devenim persoane mature care pot construi ceva durabil..
Lumea uita durerea, si, din pacate ii uita si pe cei care au avut-o, pentru ca durerea se presupune de catre ei ca uriteste sufletul, asa cum chirceshte corpul; ori ei nu vor sa fie atinsi de asa ceva. Multe dor, dar cel mai mult doare singuratatea aceea absoluta, ca o noapte continua, si care nu are sfirsit, pentru ca vine din infiniturile intunecate ale cosmosului.......

4 comments:

  1. "E OK."

    ( Era de fapt ..nu pentru mine.. era propriul indemn pentru tine. Si cate sperante ti-ai pus in acel indemn ....)

    Nu stiu cum sa ...evit .. nu ii doresc acolo nici sa imi atinga orice zona a trupului , ori sa imi adreseze fraze aiurea/tampe.. sa imi verifice auzu'. M-am trezit ..asa... agitat.
    Putintel... amenintat.. si surprins
    Si.. nelinistit.
    Io is foarte linistit sufleteste. Am destula alergatura ca sa ...ma intristeze asemenea comportamente intamplate mie.
    Si ...eu sunt unu(').

    Si ei is mai multi !! (stiu sigur)
    Eu .. NICI NEBUN NU VREAU sa par,
    si abia am gasit cuvinte(le) prin care sa expun relativ logic (gandurile) acest(or)|e trairi.
    E ..dificil si de redat prin ganduri/ si de imaginat/infatisat in perspectiva acestor trairi realitatea aceasta.

    Cand ei se comporta ca "musca in lapte". (Ironici.) acolo.
    Eu nu interferez deloc cu ei in realitate , cu o singura exceptie, (si nu doresc ->, apoi e evident) si doresc acest lucru reciproc.
    In filmul lor ..scurt - experimental.. eu prefer sa dorm precum cetateanul turmentat. Mi-e deajuns cum se deruleaza o zi de ((ziua de) viata) munca: in pace (macar interioara), cu ceva alerta in exterioara si alergatura,
    pentru a fi deranjat ( nepoliticol) cu shotii si atuncea cand dorm.

    Stiu ca scriu prost. E maximul corelantei pe care pot sa(-l) redau. Si ... - e - fiindca m-au agitat=ingrijorat.
    "Ca(l)m" Atit.

    Nu vreau nimic cu lumea cealalta. Cum nu mai vreau mai nimic .. ( cu lumea asta) pana imi voi gasi o ocupatie care sa imi faca sufletul fericit. / placa. Indeobste.
    Chiar de va fi sau nu, cititul va ramane(a) o bucurie. Sunt de o lunga vreme in pauza de citit. dar..
    revine si D-na.. dansa dispozitie.
    :)

    mi-a revenit starea de sprit .. bun.. All right

    ReplyDelete
  2. Dar reciproca lor ..
    Mi-a stricat-o pe la 5 incolo
    S-a ajuns la "lamuriri", (asa)cum numesc ei .. amenintarile.
    E bun ca munca grea te face mai calm, mai stapan si
    nenfricat.
    Si nepasare.(E o forma de indurare totusi. (-Ciudat.))


    ReplyDelete
  3. ( Unde sint anii de dinainte?... )

    ReplyDelete