Tuesday, April 3, 2018

Ipocrizie si ironie

Brincusi a zis ca lucrurile nu sint greu de facut, greu e sa te pui in starea de a le face..Ei, asta-i mare, uriasa problema pe care am tot avut-o in ultimii ani..Starea aceea ti-e furata cumva de tot felul de incercari ale unor mutantzi sinistri, de care nu poti sa te ascunzi, ca te vineaza..Societatea are la suprafatza un strat de poleiala ipocrita sub care se ascund, de fapt, adevarurile cele dure..Asta e pentru ca educatia e sublima, dar lipseste cu desavirsire..Nivelul societatii e destul de inalt, are standardele bune, si elaborate dupa atita istorie..Cu toate astea tot Darwin se aplica si aici, si te miri cum de unii cu morala ultra-joasa, infinit prosti, rai de rup lantzu' au stabilitate si putere sa te calce in picioare..Cam pe unde e dreptatea situata?
Ma gindeam la chestiile alea crestine de morala, legile alea simple cu: sa nu furi, sa nu omori, etc ce bune erau in teorie, si ce bine au incercat sa fie aplicate in legi. Chestia e ca cu legi nu poti combate rautatea umana, ca ala rau gaseste o metoda sa ti-o traga, daca vrea..Si mai e, ca nu poti sa fugi de rai, ca-s multi, cred, si simuleaza bine binele..
Mda, cre'ca ne-au cucerit extraterestrii, profitind de nebagarea noastra de seama, si ne-au indus rautatea. Asta a fost o ironie, si textul un pamflet..Sau invers..

No comments:

Post a Comment