Thursday, April 26, 2018

Modelari aplicabile

Cred ca am sa incerc ceva nou pentru mine..Am fost format si educat strict in spiritul ajutarii celorlalti, si a uitarii de mine, si asta mi-a adus destul de mult rau. Asa s-a intimplat pentru ca lumea aceea a unei dictaturi est-europene mi-a impus, si nu am stiut, de fapt, niciodata cum e sa fii liber. Trebuia sa invat sa ma cunosc pe mine de la inceput, si sa fiu eu insumi ne-inhibat de impuneri ne-normale. Asa trebuia. Cred ca abia acum mi-am dat seama de cauza nefericirilor. Cred ca nu-s prea batrin ca sa schimb asta, ca mi-am pastrat mintea flexibila, chiar daca ce am de facut tzine de niste adincuri cam greu de transformat..Si asta nu e egoism, pentru ca nu fac rau nimanui, ci imi fac mie bine incercind sa construiesc imprejur folosind fundatia din mine care exista, si a existat dintotdeauna in forma asta a ei. Asa ar fi trebuit sa fac fix de la inceput, dar nu m-a invatat nimeni, desi fraze ametitor-sforaitoare am tot auzit, dar totul mi s-a parut fals, si artificial. Ei bine, nu era chiar atit de. Am sa incep sa privesc lumea din punctul meu de vedere, pornind de la mine, pentru ca e mai stabil tot, constructiile vor fi mai rezistente. Macar acum nu mai e nimeni blamabil, in afara de mine, si e totul mai simplu.
PS E mai stiintific si mai usor de gestionat realitatea exterioara, cind separam lucrurile, si construim modelele cu care sa putem opera pe urma, practic, asa ca in stiintze, aaaaa, ce fericire, uite ca ce am invatat e aplicabil si la mine, asa cum era la lume.
PPS S-a intimplat ca raul sa aiba cale usoara spre mine pentru ca raul asta din exterior era uneori atit de mare (ca ma coplesea efectiv, si imi bloca actiunile), ca eu, incercind sa fug de el, fugeam si de mine, de fapt ma pierdeam pe drum, iar asta ma facea extrem de vulnerabil. E mai bine sa nu gug de nimeni, si nimic, ci sa ma protejez mai bine, orice ar fi, pentru ca nu vreau sa ma imbolnavesc, ca mai am ceva timp inainte, totusi. E bine ca am constientizat asta, sa-mi fie invatatura de minte futu-i, ca prin multe treci in viata asta!

No comments:

Post a Comment