Thursday, April 26, 2018

Construirea destinului

Cred ca am gresit atunci cind am vazut raul ca fiind atit de mare, si de dominator. Trebuia sa nu accept asta, si sa imi determin eu ca binele sa se intimple, sa nu mai fiu pasiv, sau obosit. Trebuia sa caut sa fac eu mai mult ca binele sa existe aici, efectiv, intre mine si ceilalti. Dar nu e tirziu niciodata, imi trebuie sa-mi refac energiile din ruinile imperiilor darimate. Greu nu e in sine, cit e greu sa iti impui ca intotdeauna poti sa incepi o alta viata, in care sa traiesti din nou invatind, ca un copil. Trebuie revenit iar la fiinta aia profunda, si construit incepind de acolo altceva. E posibil, chiar daca esti constient de durerile care vor reveni, pentru ca lumea e aceeasi, chiar daca tu esti schimbat.
Cred ca imi trebuie sa-mi gasesc oamenii cu care sa ma inteleg, si sa incerc sa-i uit pe ceilalti care imi pot face rau. Asta mi-a lipsit, pentru ca lumea m-a ametit cu toate detaliile ei inutile pentru mine. Cum spuneam, modelarile din stiinte sint foarte bune, si le vad avantajele acum. Da, destinul trebuie construit, nu lasat la latitudinea intimplarilor. Am sa fac asta invatind din mers. Imi trebuie curaj. O sa-l am.

4 comments:

  1. Mult succes!
    Si poate si mai mai bine fara de cei carora de e atita "dor" de tine. Tu stii cel mai bine despre ce vorbesc.
    Imi pare rau, in schimb, ca nu e nimic prea sigur pe lumea asta, dar nimic mai sigur decit minciuna, ca nu nimic superior respectului - oricat am vrea -, si ca.. timpul este sincer si sigur cel mai bun de seama prieten. Tot ce ramane ..de aici
    ... e tot ce se aseamana mortii. Pe care eu o iubesc.

    ReplyDelete
  2. Sint multe iluzii, ma uitam ca la postul ala cu device-ul n-a raspuns nimeni, dracu stie ce vor si aia, desi sint disperati dupa cite reclame dau, ca a venit Tesla si le-a luat clientii. Sau poate trebuie sa mai astept, sa vad. Si tot o iluzie ramine si cineva care vine sa spuna ca-i e dor, dar ca trebuie s-o recunosc, altfel ma ia dracu, sa zic mersi ca nu mi-a tras vreo palma. Na.
    Bai, moartea e nasoala, dar cred ca aveau dreptate dacii, ca scapam de toate mizeriile, eu m-am saturat de prosti si de rai, si de combinatiile lor, e misto viata daca intilnesti oameni care sa merite sa-i ai prieteni, si asta e ultra-greu daca nu vrei sa faci compromisuri. Minciuna ar trebui sa devina ilegala, dar na, sint si aici interpretari si nuantze, ca asa e omul.

    ReplyDelete
  3. Ramai cu aceasta sau acest Quijote care iubeste moartea si se baga precum musca in lapte in conversatii care nu o privesc.Nu as fi crezut ca un gand sincer poate starni asa reactie pe care nici nu stiu cum sa o cataloghez.Imi retrag gandul exprimat, oricum imi era dor de o parte frumoasa din tine nu de ce ai exprimat, la fel ca altadata.Imi pui in gura cuvinte pe care nu le-am spus, nu mai spunem de fapte."Altfel ma ia dracu.Sa zic mersi ca nu mi-a tras vreo palma".Si sa mai stii ca nu sunt o iluzie.Eu chiar exist si traiesc viata reala printre oameni, prieteni, familie .Nu te voi mai deranja din despicatul firului in patru .Mi-a trecut dorul de tine, mi-am reamintit partea mai putin placuta a ta.

    ReplyDelete
  4. N-am zis ca tu esti o iluzie, ci dorurile alea aparute asa, brusc, dupa ce te-ai amuzat la ceva. N-a zis nimeni ca nu am parti frumoase, sau urite, dar eu nu jignesc cind nu e cazul, asa cum ai facut tu. Imi pare rau ca generez entuziasm care sa dureze putin, asta e, viata merge inainte.

    ReplyDelete