Friday, September 22, 2017

Lumile visurilor

Spatiile se intind infinite..Inainte, inapoi, sus, jos..Sint acoperitoare..Ne invaluie micul nostru spirit cu atitea infinituri..Privim, si raminem fixati, parca de atitea imensitatzi..Apoi privim iar, si raminem iar uimitzi.. Sintem mici si cautatori, constrinsi de capacitatile limitate ale propriilor priviri..Sintem mici si constientzi ca avem granitze ale fiintzei..
Ieri am visat ca a plouat si ca am devenit o picatura din toate..Azi am vazut ca sint un eu transformat de visul de ieri..

2 comments:

  1. Ce romantic esti... nu stiu care motiv anume a (r fi) putut sa-ti starneasca starea aceasta, nici nu caut a afla,
    dar,
    Insa ma bucur ca (sa)stiu ca te simti astfel.

    ReplyDelete
  2. Uneori starile prin care trecem sint ciudate, contradictorii, alteori usor de inteles, depinde de foarte multe care se combina, din noi, din exterior..O stare o ai pur si simplu si o traiesti intens pentru ca e parte din "logica fiintzei", si e autentica, da sens momentului acela, atunci, acolo..Ce e important e sa poti gasi exact acele cuvinte pe care sa le imbini in exact acele feluri ca sa poti descrie cit mai exact starea aceea, pentru ca toti traim cam la fel sentimentele in noi, adica semanam foarte mult fundamental, avem aceleasi caracteristici date de biologic..Diferentza apare cind ne dezvoltam anumite laturi, prin educatie, si le neglijam pe altele printr-o alegere proprie data tot de educatie, de educatia proprie care si ea depinde de stilul propriu, pasiuni, dorintze, idei, mediu, etcetcetc..E mult de spus, si daca incep sa spun ma gindesc ca as parea naiv in fata cunoscatorilor din domeniu, de aceea ma limitez la o privire de deasupra, subiectiva, decit una aplicat stiintifico-ultra obiectiva.. Noblesse oblige, hahaha (aici n-am reusit sa incerc sa par modest ca-complicam si mai mult treaba, nu ca as fi incercat sa par modest vreodata:))) Ma distreaza ca daca incerc sa explic pare, din context ca, in fine..E dileala sociala oricum, si orice spui va fi folosit impotriva ta, cindva, cumva, ma rog, de aia prefer sa zic si sa las lucrurile sa curga de la sine, ca fluidele in natura................................

    ReplyDelete