Tuesday, September 5, 2017

Diamantul lichid

A plouat..Noaptea a adus cu ea o ploaie purificatoare..Am ascultat ritmurile amestecate ale lumilor. Era ca si cum am trecut de la adincurile lichide cu bule de aer, la aerul linistit cu bule de apa.. Ca si cum am trecut printr-o schimbare fundamentala, si tot mediul a vrut sa imi arate un fel de simpatie..
Ploaia o simti daca stai, si o primesti deschis, ca dupa o lunga asteptare, si daca intinzi miinile ca sa o simti pe piele.. Simti ca intra, atunci, in tine, o mica parte din purificarea universurilor..Te eliberezi de tot, si te lasi dus de apele timpului, si ale spatiului..Pe masura ce uiti, urci, ca intr-o nacela de balon cu aer cald, si pe masura ce urci vezi mai clar peisajele de dedesubt..Apoi, cind deschizi ochii balonul a disparut..A ramas doar ploaia, si peisajele care se mai vad printre picaturi..
Visam mult..Si noaptea, si ziua..Si realitatea adauga elemente noi la visuri..Visam pentru ca acolo e fericirea, cumva, in lumile din noi, ascunsa si timida..Cind avem curaj devine si ea mai curajoasa si ni se alatura, iar cind sintem tristi, si retrasi, devine si ea la fel..Ne copie..
Acum sintem fiintzele lui septembrie, si fericirea a adus cu ea melancolii si nostalgii lipite de frunzele care alearga prin aer..E o fericire aparte, are culori calde, si danseaza pe un ritm lent, si asezat..Ne ia de umeri si ne mingiie pe cap..Ne povesteste despre orice..Si noi ne lasam in voia imaginatiei..Visam iar la plaje tropicale in asfintit, la fete zimbitoare, si la gesturi prietenoase care ne imbie sa mai facem inca un dans impreuna, inainte sa mincam si sa bem trufandale asezate artistic pe platouri din grafen poleit cu platina..
Ploaia asta acopera tot cu diamant lichid, si face ca totul sa straluceasca, asa ca visurile, sau ca amintirile acelea care vin special ca sa ne re-incalzeasca sufletele..

6 comments:

  1. Intr-adevar, ploaia vine odata cu amintiri si are aroma ei, mirosul ei, spiritul ei... Nu intotdeauna amintirile care vin odata cu toamna ne incalzesc sufletul, dar septembrie are capacitatea ei de a ne sensibiliza si lecui durerile...

    ReplyDelete
  2. Sigur, toamna aduce multe, daca ne gindim numai ca incepeam scoala, si era ca in Agonie si extaz, ne pregateam sa ne fie bine si rau, ca viitorul parea blurat..

    ReplyDelete
  3. Nu stiu ... daca toamna aduce multe .. pe cat de mult lasa si mai multe vara in urma. Acest anotimp minunat...
    Si ma gandesc daca septembrie nu e cumva cadoul verii, felul ei de-a-si lua ramas-bun de la noi... atat de frumos, in asemenea maniera. Poate nu pleaca niciodata vara, ci doar lipseste... Asa cum noi oamenii de linga oamenii dragi nu pleaca niciodata, ci doar lipsim ....caci "ne-au lipsit"..... (?nu ) Asta cred ca e mesajul lui septembrie. Pe care vrea ,cauta sa ni-l transmita ea.
    "E o fericire aparte.":) idem. Ca si fantanele arteziene , nu-i asa?:))

    ReplyDelete
  4. Un nene zicea ca "iarna nu-i ca vara", si ma gindeam ca si toamna nu-i ca vara:)) Glumesc, sint miliarde de puncte de vedere pe care le putem avea asupra unui subiect, si asta face comunicarea interesanta; si chiar viata in general; diversitatea. Uneori in posturi am puncte de vedere diferite relativ la ceva, dar asta nu inseamna ca ma contrazic singur, poate mai degraba completez. E mult de spus.
    Bine, vara a plecat doar pentru 3 anotimpuri, ca la anul se intoarce. Ce e frumos acum e trecerea spre toamna, si melanco-nostalgiile, reflectiile, meditatiile, amintirile, etc.
    SeCtembrie e aparte, e adevarat, e la granitza dintre extaz si apasare psihica a trecutului, intr-un fel..E bine..Ebuna toamna ca incepe sa trezeasca shpiritul adormit de atita caldura.

    ReplyDelete
  5. E doar meditativ septmbrie. si -atata tot. Nu e prea greu de descris intr-un singur cuvant -daca ar fi sa folosim doar unul-, si nici chiar intr-atat de viu, precum este si starea;
    ci mai degraba amortit.
    Ca daca Vara ar lua-o de la capat nu cred ca cineva s-ar supara.:))
    cat priveste Iarna... pacat ca tine cam putin(la noi) si solicita eforturi enorme din partea omului.

    ReplyDelete
  6. Tocmai, ca vara a fugit, ne agatzam de septembrie ca de ultima reduta:) Glumesc, desi stiu ca nu e de glumit cu plecarea verii, pentru ca ne-a dat atit de multe..Septembrie e intr-o alta dimensiune, de asta e special, pentru ca nu seamana cu nimic, e un univers paralel de trairi foarte-foarte-foarte profunde..E un fel de alternativa la tot, si are un loc absolut special in muzeul fiintzei noastre, pentru ca in septembrie noi sintem altii, un fel de mutantzi..
    Pai try to remember the kind of september, when deep in december it's nice to remember..

    ReplyDelete