Friday, September 1, 2017

Lumi echilibrate

Lumile se amesteca iar..Unele urca, altele coboara..Se aseaza unele peste altele incet, si isi potrivesc marginile ca sa se imbine perfect..Lumile inflexibile isi pastreaza forma, si imping in lumile flexibile..Se ordoneaza in tot felul de forme si culori..Cresc in ele arabescuri elaborate, care se vad prin peretzii transparentzi..Arabescurile se intind si in celalate lumi, ca si cind o padure luxurianta cuprinde incet, tot.. Toate sint vii si foarte atent construite, de parca sint dirijate de o divinitate artistica..
Unele dintre lumi par mai razboinice, si emit ghiulele care trec prin celelalte lumi, lasind in urma o dira curba pe care incep sa creasca alte arabescuri..Apoi toate se stabilesc in formele lor, si pare ca asteapta ca alte lumi sa vina, si sa construiasca impreuna variante complet noi din tot ce a fost..
Lumea lumilor e un fluid de transformari din toate lumile..Isi conserva propriul echilibru, si pare ca observa si limiteaza tot ce pare sa fie..Spatiile converg iar, ca dupa un ciclu universal, si energiile devin pachete compacte, atent asezate..Haosul a ramas stingher, intr-o margine, aproape compact, in aceeasi asteptare.. Razele privirilor urmaresc spectacolul echilibrului din toate unghiurile..E liniste, ca atunci, a revenit vechea liniste a trecuturilor..E calm, si totul e intr-o armonie universala..
Sint un suflet..Alerg printre lumi..Merg printre reperele lumilor..Sint singur..Celelalte suflete sint dincolo de lumi, sau printre ele..Ma simt mai bine, acum ca lumile s-au echilibrat..

2 comments:

  1. Putere ~ Rezistenta. Meditam alaltaseara. Si stii ce imi place, cand a doua o depaseste pe prima, :)) ?

    ..Isi conserva propriul echilibru, si pare ca observa si limiteaza tot ce pare sa fie*(ce?)..Spatiile converg iar, ca dupa un ciclu universal, si energiile devin pachete compacte, atent asezate.
    .Haosul a ramas stingher, intr-o margine, aproape compact, in aceeasi asteptare.. (a ce?)

    Ce sa fie..... 'Ce?' ? Ghici ciuperca ce-i(?), ai? Ha,-ha:)) (Rad ca un nebun.)

    ReplyDelete
  2. Pentru supravietuire rezistenta e de baza, vorba lui Rocky "nu conteaza de cite ori cazi, cit conteaza sa te ridici de fiecare data". Forta e buna, ca ea te face sa ai success, de fapt nu forta in sine, ma refer la forta psihica, cit tenacitatea, pentru ca daca ai doar forta esti fragil, sau daca, la fel ai doar unele calitati (aici e o discutie lunga, despre ce calitati sa ai, cum, in ce fel, in ce procent din intreg, vorbind asa, aproximativ, ca uneori se mai compenseaza intre ele calitatile (nu defectele)) e posibil ca sa fii la fel de fragil. In inginerie sint cunoscute materiale dure, adica dure de tot, dar fragile, adica de la o fortza incolo crapa, se rup, de asta trebuie si putina elasticitate. Uite, piatra e dura, dar fragila, pe cind metalul are elasticitatea lui care-l face mult mai folosibil..Asa e si cu sufletul, ca sa-l dezvolti tre'sa ai niste calitati, niste rezistentze formate in decursul luptelor vietzii..Iar echilibrul dintre toate inseamna de fapt liniste si concentrare buna, pentru ca doar asa poti duce cu bine un task dat, se mai cheama si "singe rece" sau "calm lucid".
    Bre, cu haosul a fost chestia ca a ramas de carutza, cind toate erau in echilibru, l-am scos afara din ecuatie. De fapt, sa reusesti sa controlezi haosul e un ideal, iti dai seama, ca haosul e peste tot, si tot timpul, dar aici mi-am imaginat ca l-am rezolvat, na, am si eu voie sa visez:))

    ReplyDelete