Wednesday, December 17, 2014

Ironia unor cinisme

Societatea e un mozaic de oameni, fiecare cu ale lui..In care cinismul e aaaaaaaabsolut necesar, ca sa rezisti.. Dar, ti se intimpla de foarte multe ori ca cinismul intilnit in lume sa fie mai tare decit cinismul tau, mai bine inarmat, mai agresiv, mai elaborat, mai ranforsat..Si, evident, cu care trebuie sa te bati, tu cu mijloacele tale, el cu ale lui..Si de la care ti-o iei, la fel de evident..Dupa care iar te alegi cu dureri odioase..
Chestia e ca cinismul asta din afara are multe forme de oameni, asa, ca oamenii, care respecta reguli fixe, si de absolut nezdruncinat, oricit de timpite, sau absurde ar fi..Ca regula e regula, si el e acolo platit sa le respecte..Asta e, ghinion..Si aici nu ma refer la a incalca montruos o regula, ci la a evalua pe cineva intr-un mod corect, si inteligent..Zic asta pentru ca in ultima perioada am trimis miliarde de CV-uri, am fost la milioane de interviuri, si, sa vezi ghinion, ca regulile ma blocau, nu ca nu eram capabil sa fac, oho, ci cre'ca eram prea calificat.. Si, na, evident ei n-au nevoie de schimbari, ca ei probabil nici nu cunosc altceva din afara universului lor mic si stupid..
Asta e, lumea nu-si schimba conceptele asa usor..Si io tre'sa le accept multora ineptiile, ca sa rezist.. Iti vine sa iesi in strada, sa ochesti unul cu figura de bou si sa-i tragi un pumn in nas..Desi, e posibil ca el sa fie tot un inginer care isi cauta si el un drum printre cinismele celorlalti..Ironie si ghinion..Din toate partile..

No comments:

Post a Comment