Thursday, December 25, 2014

Descoperiti

Ploua, iar, si iar..Vintul mai alearga printre copaci si se izbeste de geamuri cu tot cu picaturi..Probabil ca l-au suparat si pe el oamenii..Ei, cu ale lor..
Lumea vede foarte putin din toate realitatile..Percep doar ce pot..Ei vad doar vizibilul stupid si imediat.. E pacat, totusi, sa treci printre atitea, si sa ramii orb..Sau poate sesizeaza, si nu inteleg..Orice e posibil, mai ales la ei..
Eu, de exemplu, am vazut cum li se scurg mastile vara, de caldura..Sau cum devin transparenti, in ploaie.. Sau cum vintul le zboara toate costumele pe care ar fi vrut sa le imbrace, sau mastile lor cele atent construite, dar insuficient de bine prinse de moaca..Si vad tot, atit de clar, cum zboara, ca sa se lipeasca de fatza altcuiva..Asa, ca la comanda, parca..Dupa care zboara iar spre alte fetze..Ca niste frunze care isi cauta copacul potrivit, cred..Cit despre costume, oho, si ele dispar piesa cu piesa, tot asa in cautare de alte personaje..Chestia e, ca, pina la urma, cam toti ramin in pielea goala..Si umbla asa, pe strada, ca si cind nu si-ar fi dat seama..Sau or fi exhibitionisti..Sau nudisti fara cauza..Sau idioti, pur si simplu, ca dintotdeauna.. Ca nu si-au depasit niciodata conditia lor microscopica..Asta e..Adica asta sintem, toti, mai mult, sau mai putin..

No comments:

Post a Comment