Saturday, February 21, 2015

Fiinta varianta

Singuratea  are si ea variantele ei..Una e sa fii printre toti ceilalti..Si alta e sa fii doar tu cu tine..Desi, ca sa le compari pe toate ti-ar trebui o chestie universal valabila..Hm..Greu de analizat..Desi, daca e sa fii corect, singuratatea e doar una singura..E doar a ta, unica, si a momentului tau prin care treci..E  doar intre tine si eventualii trecatori care ti-au afectat-o..
Restul sint doar spectatori..Privitori la ce e..Asa cum..
Am intilnit multi capabili de orice..Variante de oameni, bipezi oricum..Care puteau sa orice, care mai rele, sau mai bune, sa zic asa..Specii..Mutantzi..Sau ceva..Cu diformitati vizibile sau nu..Labili..Care iti dadeau, sau puteau sa-ti dea niste chestii profund dureroase, zimbind..Cinici, cumva..Educati sa fie asa..Socanti si brusti in manifestarile lor cotidiene..Haotici..Dar porniti sa faca rau, asa ca o a doua natura..Fiintze directe..Care nu au discernamint, si, evident, nu au ramuscari..Sint oamenii firescului grotescului..Care ti-o trag asa, cum e..
Oamenii astia informi-diformi veneau de la insitutii financiare..Si toti erau zimbitori sa ti-o traga..Ca si cum le placea locul si momentul ales..
Mi-ar fi sila de multe momente..Mai ales de cele cind stiam ca toti vor bani de la mine..Cind ma simteam mic, si pierdut, printre atitea datorii nestiute..Si cind toti veneau spre mine agresiv, cu fetze urite..Strigind monstruozitatzi, firesc..Ca si cind eu eram singurul vinovat, din toata lumea asta..
Mi-e frica..Asa mi-a fost tot timpul..Am sentimentul vinovatiei lipit de fiintza..Nu mai stiu ce am fost.. Simt ca m-am nascut intr-un timp gresit, sau ceva..Ma vad altfel in oglinda timpului..Ca un om care imbatrineste fara sa sesizeze schimbarile..Ca si cum ar fi doar el cu el..Si isi vede transformarile ca doar venind din el insusi, fara nimic dinafara..
Stii, eu sint omul atacat dinafara..Cu toate cite pot reveni din el insusi..Fiintza care isi cauta auto-protectia cit si cum poate..Si cit ii e permis, inca..

No comments:

Post a Comment