Sunday, June 29, 2014

Tara nimanui

Astazi toti se holbeaza la enterteineri, ca-s vocali, sportivi, actori, sau alte forme..Sigur, fiecare cu rolul lui in societatea asta, absolut, dar mi se pare exagerat sa-i faci doar pe ei niste eroi..Sa fim seriosi.. Ce vedem imprejur e opera oamenilor de stiinta, si a inginerilor..Pentru ca entertainerii nu fac decit sa creeze iluzii..Sigur, e frumos sa ne simtim bine datorita lor..Dar sa ne vedem limitele, zic..Pentru ca e o uriasa confuzie..
Un actor e un actor..Nu-l confunzi cu un politician, sau un doctor..Nu-l faci erou doar pentru ca poate juca un rol, cit si cum..Un actor nu are decit ideea de arta, si forme, si transformari artistice..Nu are echilibrul unui inginer, si calmul unui doctor..Nu gindeste in formule, si nu ia decizii gindite..Deci sa nu amestecam lucrurile.. La fel si pentru un sportiv..Pai ala e bun la alergat si lovit, eventual, o minge..Cit de mult discernamint o avea?
Zic toate astea pentru ca vad o aiureala totala in Romanica..Bun, or fi atletii, artistii si actorii ambasadori ai tarii, dar nu sint singurii..Pentru ca nu construiesti un sistem doar pe variante..
Citi ingineri sint tot asa, ambasadori, sa zicem, de care nu stie absolut nimeni? Si oameni super-capabili, nu oricine, dar care, de nevoie au trebuit sa emigreze, ca sa-si faca bine treaba? Ha?
Ce rahat de societate e aia care-si promoveaza doar pe unii, ca sa se dea mare? Si ca sa ce?
Oricum industria romaneasca e moarta si ingropata, iar inginerii emigrati..Ce mai produce Romanica, totusi? Din ce supravietuieste? Si cit o s-o mai duca asa? Pentru ca ce e acolo, sincer, e impotriva naturii..Dar poate-s io aberant, sau ceva..

No comments:

Post a Comment