Sunday, June 22, 2014

Drumurile fiintelor

Ne traim trairile ca si cind ar fi ale noastre..Ca si cind ni le-am desfasura, asa, indecent in fata lumii, si ca si cind ar veni din eul nostru profund pe care, acum, parea ca avem curaj sa-l aratam..Ca si cind am fi primii care sa o faca, si care ar merita un premiu galactic pentru asta..
Si iar traim, si iar aratam, si continuam..Si iar expunem, si explicam, si simtim, si ne extaziem la gindul ca uite ce unici si neintelesi am fost tot timpul asta..
Apoi, dupa un timp, aflam, ca inaintea demersurilor noastre au fost alte mii de fiinte care au incercat asta, cu mult mai multa subtilitate..Si ne uitam iar la noi, la trecut, la tot, si ne gindim daca chiar sintem ce credem, ca fiinte ce cauta un fel de absolut, sau doar urmasi ai altora ce chiar si-au depasit timpurile..Si cit de mult sintem o varianta de modernitate care sa depaseasca variantele trecutului.. Hmm..
Tu te uiti in oglinda trecutului si vezi ceva..Asa, ca intr-un film..Ma uit si eu, si vad alt film..Si ma gindesc ca sintem ce am reusit sa fim, dupa toate istoria asta, impusa..
Vezi, uneori totul pare de o limpezime de cristal..Cu reguli clare ale unui trecut ce a continuat sa se redefineasca, continuu..Iar, alteori, pare un amestec de mizerii scirboase ce vin dintr-o mlastina a unui acelasi trecut nespus in documente..Si totul e la latitudinea proprie a analizelor..Care din toate astea sa le consideram autentice? Pe care sa le credem, si pe care sa le luam ca posibilitate de un nou start? Hmmm.. Greu de spus. Desi, sincer, parca tot ce e adevarat, chiar merita..
Stiu..Ceva ce exista e ceva care va fi, intr-un fel, sau altul..Mergem technologic inainte, cu toate instinctele singeroase, alaturi..Si vedem ce va urma..Sper sa fie de bun augur..Salutari din secolul XXI..Ne urmam toti drumul prescris..Si ne cautam determinarile fiintei in vremurile ce vor veni..

No comments:

Post a Comment