Sunday, June 24, 2012

Portret

Ceilalti o vad ca pe o ciudata..Au respins-o tot timpul, cu multe cuvinte dezgustatoare..Au lovit-o, au jignit-o cu monstruozitatzi inimaginabile..I-au facut tot ce au putut, ca sa isi bata joc de tot ce a spus, sau a facut.. I s-au inventat lucruri..Au umilit-o..Asa au crezut, pentru ca asa au vrut..
Apoi ea a intilnit, din intimplare, un altfel de om..Care stia sa asculte, si sa inteleaga..Pentru ca, si el..
De aici nu mai stiu unde a mers povestea..Pentru ca-cartea avea paginile rupte..Poate ca ei s-au inteles, si si-au construit lumile, impreuna..Sau, poate ca erau diferiti, si au decis sa-si conserve singuratatile..Tot ce e posibil..Dar nu pot sa uit ce am citit..Portretul ei imi parea cunoscut..Dar nu stiu de unde..Pare ca ea e o fiinta interiorizata, si sensibila..Poate are ginduri profunde, pe care incearca sa le ascunda..Sau poate doar pare asa, pentru ca asa e natura ei..
Ce chestie cu fondul si forma asta..Nu stii niciodata, cind e vorba de oameni, cine sint, de fapt..Pentru ca par intr-un fel..Si cind ii descoperi vezi un alt adevar..Orice e posibil..Pot fi personaje aparent dezgustatoare si cinico-sinistre, care isi protejeaza astfel o uriasa capacitate si sensibilitate..Sau fine si sensibile la o prima privire, si atit de iubibile, DAR, care, de fapt ascund un egoism monstruos, si o prostie vecina cu abisurile..
Sau e posibila o combinatie intre toate variantele..E greu sa cunosti substantza unui om..Asta cere timp, efort, si multa rabdare..Care, de cele mai multe ori nu merita..Dar, uneori..
Cel mai bine e sa ne pastram luciditatea cind pornim pe un drum al cunoasterii..Oricare ar fi..

No comments:

Post a Comment