Sunday, June 17, 2012

3D



A plecat asfintitul..A plecat impreuna cu ploaia, si cu lumina rosie..A fost un sfirsit, vine un nou inceput..
Fetzele lumii sint fetzele suprapuse ale lumilor pe care ea le contine..Si fetzele lumii le vedem fiecare diferit, functie de treapta pe care sintem, si de unghiul sub care privim.. Punctul din spatiu in care existam ne arata fatza de deasupra, si le ascunde pe celelalte din spate..Daca ne schimbam coordonatele putem vedea si partzi din alte fetze, la fel de interesante si misterioase..Sau, cine stie..Orice e posibil..
Eul nostru e sistemul universal de referintza pentru orice..El ne comanda nava vietzii pe drumurile 3D ale destinului..El alege, sintetizeaza, decide, si actioneaza, pentru noi..El imagineaza drumuri posibile, atunci cind cele reale nu duc nicaieri..El construieste lumi in care sa se regaseasca, atunci cind ele nu exista..Construieste chiar si sperantze, pe care le foloseste la autopropulsie..Eul nostru e o entitate galactica uneori..Sau terestra, atunci cind amintirile ne intorc din drum..
Ne-am intors anotimpurile spre soare..E vara..E cald, e placut, e vreme de plimbari nocturne prin locurile de altadata..E timpul sa uitam tot si sa ne reconstruim de la zero..Cel mai greu e sa facem primul pas..Apoi, celelalte vor urma, firesc..Cred..Ochiul noptii ne priveste, de undeva de deasupra lunii..Adie un vint usor.. Ce diferite sint locurile in alte anotimpuri..Ce schimbatoare..Si cit de stabile, totusi..
Ne plimbam pe aleile verii..O vara a AD 2012, si pe care o simtim alaturi..Limpede, si clara..Ca apele fluviului care spala falezele orasului..Facem alti pasi impreuna cu uitarile si regasirile..Uitam, si ne amintim evenimente..Unele traite, altele dorite..Privim lumina lunii, iar, si, mergem inainte, pe aceleasi alei..S-a oprit vintul, si cu el toate miscarile crengilor si frunzelor..E atita liniste..Ca inaintea unor noi inceputuri..S-a reintors echilibrul static..Am ajuns la originile universale..Mai e un pic, si porneste si Timpul..Iar..A cita oara?

No comments:

Post a Comment