Sunday, June 17, 2012

alfa & omega



Oceanul planetei mai reflecta luminile spirale ale galaxiilor..Se mai combina si luminile, si umbrele celorlalte lumi..Timpul ne-a zimbit de pe axele unui spatziu cu o infinitate de dimensiuni..I-am zimbit si noi, de pe axele unui suflet, cu o infinitate de dimensiuni..Intre noi a rasarit iar, o lumina clara si albastra..Ca cea de inceput..
Ne continuam, iar, plimbarea, pe aleile falezei..Cintam, incet, citeva armonii simple..Pe care simtim ca ni le-a indus universul..Un fragment din opera galaxiilor..Reproducem aceleasi milioane de frecventze, in citeva secunde..Apoi revine linistea..Lumina lunii se reintoarce..
Un geniu spunea odata, ca semnele creatiei ii vin din linisti si taceri..Pentru ca acolo e sursa fundamentala a atitor opere nescrise..Asa e..Domnul care a creat atitea constructii incredibile s-a inspirat din taceri.. Tacerile au in ele, de fapt, o infinitate de tot ce e posibil..Totul e sa fim artisti autentici, si sa alegem din ele doar ce e cu adevarat valoare, dupa ce alegem si sintetizam, si elaboram materialul crud..
Un sculptor, odata, a sculptat un bloc de marmura..Si a rezultat un cal..Fabulos, si plin de viatza si energie parea acea forma impietrita..Un copil care vazuse blocul initzial, si apoi sculptura l-a intrebat pe artist: De unde stiai ca inauntru se afla un cal? Iar artistul i-a spus: Nu stiam, eu doar am indepartat marmura de prisos..  Domnul sculptor si-a facut datoria de creator, de fapt..A dat libertate imaginatiei lui..
Vezi, aici e o mare discutie..Daca acelasi bloc de marmura il lasai pe mina unui mediocru iesea o porcarie.. Daca iesea ceva, vreodata..Pentru ca marea masa de mediocri, de fapt, niciodata nu au creat nimic, ci doar au pus frina dezvoltarii umanitatzii..Si asta a fost dintotdeauna..De fapt noi numim mediocri o mare masa de idioti si cretini care isi construiesc un drum in societate neavind nici un talent..Decit acela de a sti sa se asocieze cu oricine sau orice, pentru a supravietui intr-o lume suficient de elaborata..

No comments:

Post a Comment