Friday, June 22, 2012

Culorile formelor



Culoarea pura e o radiatie electromagnetica de frecventza precisa..Pe care ochiul o percepe..Impreuna cu sufletul..
Spune-le culori, la toate..Fie ca sint ginduri, sentimente, momente, amintiri, stari, trairile clipelor, relatii, legaturi..Le acoperim cu-culori..Ca sa simplificam, in spirit matematic, sa reducem la substantza primara, tot ce poate fi, cumva, simplificat..
Toate au culori..Oamenii, soarele, galaxiile, ploaia, cerul, libertatea, obiectele..Culorile acopera toate formele care ne inconjoara..Culorile le vedem suprapuse, ca un amestec de radiatzii pure..Uneori ies la suprafatza culorile mai puternice, si le domina, pe celelalte..Alteori se combina, toate, in diferite proportzii si nuantze, care ne creeaza in minte armonii..Sau logici..Care ar putea fi, si ele, la rindul lor, colorate..Exista si ierarhii cu-culori proprii..Intr-un sir infinit..Sau in siruri infinite, ale caror curbe, in spatziul universal al existentzelor noastre, se mai intersecteaza..
Dar mai sint atitea culori care nu se vad..Decit dupa ce se maturizeaza..Si atunci apar, asa, pur si simplu, clare si stralucitoare..Ele sint cele mai frumoase..Asa cred..
Se spune ca oamenilor adevaratzi li se vad aceste culori..Clare, si stralucitoare..In combinatzii armonice.. Si se mai spune ca intilnirea cu ei ne face sa trecem dincolo de perceptziile imediate..Si sa intzelegem altfel, tot.. Inclusiv nuantzele infinitului..
Se mai spune ca nu trebuie sa ne fie frica de adevarul culorilor..Oricare ar fi..Si sa-l aratam, constient..Pentru ca, se spune, asa ne vom elibera de tot ce a fost, pina acum, invizibil..

No comments:

Post a Comment