Friday, June 22, 2012

Geometria tacuta



Ochiul vede culorile..Dar ochii, impreuna, vad formele..Vad lumea, spatziul celor 3 dimensiuni perceptibile..
Fiecare dintre noi ne-am trait viata asa cum am crezut..Am avut in minte drumurile eroilor, dar am facut cit, si ce am putut..Din ce a fost posibil..
Spun asta pentru ca noi, acum, traim intr-o lume mult diferita de cea, de atunci..Lumea contemporana parca amesteca haotic tot ce era fundamental si esentzial frumos in legende, cu detalii technice nesemnificative, in aceeasi oala..E o confuzie generala, in care rangurile sint amorfe..Unde totul, oricind, s-ar putea reduce la nimic..Si nimicul ar putea deveni un tot primordial..O forma, ridicata, cum spuneam, la rang de fond..Pentru moment..Pentru ca miine, cine stie, poate fondul va redeveni ce a fost dintotdeauna in ierarhie..Fond.. Dar asta tine de educatia lumii, si de interesele vremurilor..
E posibil ca la baza lumii sa fie geometria..Adica formele care sa construiasca matematic definit ceva de substantza..Stabil..Ceva axiomatic, din care sa derive tot ce exista..Nu stiu..Nu sint specialist in felul cum e conceputa lumea..Pentru ca e prea complicat..Si lumea e un amestec-mozaic din orice..
Nu-mi sustzin cauza de geometru..Nu sint un descoperitor de reguli si legi care sa guverneze un univers geometric..Eu doar aplic, nu teoretizez lumea mai inalta, a stiintzificilor..Desi..
Eu folosesc geometria, ca sa construiesc..Sint un practician..Un ratacit, care sa se dueleze cu orice, si oricine, pentru a rezolva miliarde de probleme concrete..

No comments:

Post a Comment