Sunday, June 24, 2012

Dimineatza..

8. Aleea Trandafirilor, spre liceu..E lumina si calm, printre blocurile paralele, si copaci..Aici e fascinatia inceputurilor..De aici se vad mai clar virstele, fie ca sint adolescentze, maturitatzi, relatiile intre noi si lumea celorlalti, sau momentul de liniste limpede, inainte de un mare eveniment..Aici sint explicatiile a ce traim, si incercarile de a intelege ce sintem, uneori..De aici incepem relatiile cu tot ce ne e imprejur..Aici vedem mai clar ce va fi, cumva..Relativ la oameni..
9. Gara, Mallul si spatiul infinit dimprejur..Sub un soare orbitor, un cer senin, si o tacere universala..Aici sint linii, paravane, cladiri albe, si sali de asteptare..Un cersetor cintaretz la vioara, si un tablou cu Isus mingiind un copil..Un loc suprarealist, aflat intr-o asteptare de 1000 de ani..
10. Strazile eliberarilor..Locurile pe care le vedeam dupa ce treceam un examen greu..Fie ca era vara, iarna, sau toamna, toate erau fabuloase, si pline de o viata pe care nu o stiusem..Ca si cind m-as fi nascut atunci, si as fi inceput sa vizitez orasul..Atunci descopeream, in libertate, linistea celorlalti..Un mozaic de culori, si nuantze, aparute, asa, deodata..
Asa a trecut gloria lumii..Ca sa faca loc unei alte glorii, ale unei alte lumi..Ce ironic..O lume care a evoluat din cea trecuta a incercat, si ea, o glorie trecatoare..
Dar noi, cind vom avea parte de glorie? Noi de ce nu primim ce au primit si altii? Au meritat ei mai mult? Si cine decide ce, si cit merita fiecare?

No comments:

Post a Comment