Wednesday, March 7, 2012

Radius


E acelasi carnaval, rasturnat cu 90 de grade..La citiva pasi, rasucirea  deviaza la 180..Apoi 270..Revine.. Aha, unghiul doar a fost diferit..Vectorul atractiei universale si-a mutat doar directia si sensul..Singuratatea a fost la fel de stabila..Privirile, la fel..Peretii su ramas la fel de invizibili..Si la fel de imprejur..Hm..Unde dracu sint reperele alea promise?..De unde incepe fericirea?
Cineva spusese mai demult ceva..Cica "rotatiile au un punct fix"..De unde naiba puncte fixe in lumea asta relativa? Ce-o fi vrut sa zica? Ca traiectoriile vietilor sint absolut aleatorii..Ne ciocnim de mentalitati absolut dilii, cu egourile deformate..Dupa care, iesim sub unghiuri nedeterminabile, cu viteze aberante..Apoi mergem pe traiectorii relativ liniare pina la urmatoarea ciocnire..Mi se pare ca sintem uniformi, totusi..
Rotatia apare cind, poate, invatam sa invingem ciocnirile, rotindu-ne cu un omega calculat..Asa incit sa atingem unghiul si viteza dorite, dupa ciocnire..Care sa ne propulseze spre ce vrem..Hm..
Plimbarile le mai facem pe urma pasilor de dinainte..Spatiul e partenerul timpului..Ca si noi..
Punctul nu are dimensiune..E un centru al rotirii vietii..

No comments:

Post a Comment