Saturday, March 24, 2012

Persistentza spiralei


Ca blogger esti un celebru-anonim..Pentru ca spui lumii ceva, iar lumea nu e interesata decit de alte-cevauri..
Se spun multe..De la trairi, la senzatii, impresii, sentimente, piese de arta, pasiuni, stiri, informatii, femei goale, tot ce ar putea sa preocupe..Se pun videouri cu orice..Asta e bine, pentru ca arata ca lumea vrea sa comunice, sa se deschida spre alte suflete si mintzi..E natura noastra..
Lumea a evoluat continuu..Acumularile cantitative de valori, se spune ca duc la salturi calitative..Lumea a acumulat..A trecut prin tot felul de perioade, de curente artistice si de gindire, a avansat..Au existat un clasicism, romantism, realism, etcetcetc..Adica un timp in care societatea era deschisa spre un "ceva", ca un anumit fel de a privi lumea, un anume fel de puncte de vedere, un anumit tip de opere, etc..Si curentele s-au succedat, ca un fel de alternativa..Astazi cultura omenirii are tot ce s-a creat, de la tablitele ceramice cu-cuneiforme, pina la ultra complicatele creatii 3D pe computer..Si totusi..Astazi ce anume apreciem? La ce nivel am ajuns, si ce cautam, in ce curent ne situam? Sigur, lumea cunoscatoare ar putea da miliarde de detalii technice, dar..Mai vrem opere de valoare autentice, pline de substanta? Sau sintem prea obositi, si cautam doar distractia care sa nu ne mai solicite nervos?
Esentializarile au simplificat lucrurile..Astazi e mult pragmatism, si "corectitudine" sociala..Si asta parca limiteaza si ce putem face si spune..Poate limiteaza si ce putem visa, cine stie?
De fapt toate astea se intimpla pentru ca populatia pare a se manifesta ca o constiinta instabila, frustrata, si needucata, cautatoare mai degraba de grobianism, si perversiune..Sau, poate, doar asa ne lasa impresia felul in care arata azi, media..Nu stiu, orice e posibil..
Cum spuneam, astazi, comunicarea a explodat..Toti vorbesc..Dar, din toti, citi mai au timp si sa asculte?..

No comments:

Post a Comment