Saturday, March 31, 2012

Priviri paralele


Tu poti picta cu culorile vintului, daca vrei..Si chiar poti face orice iti imaginezi..Iti poti decora propriile forme 3D cu arabescuri ce iti vin din tine, din propria fiintza..Poti construi orice, ca sa iti semene..
Picasso picta lumile lui, populate cu fiinte stilizate, vazute din unghiurile lui..Transformate..Goya vedea si el lumile, altfel..Grotesc..Fiecare isi avea dreptul de a observa, din unghiul propriilor valori, realitatea..Clasicii vedeau totul in echilibru, si proportii..Toti construiau lumi posibile..Care dintre ele era mai aproape de noi? Pe care o puteam intelege? Ce ne aducea armonie si pace, prin proportii? Nu stiu..Sintem oameni, avem nevoie de tot........Si de pace, si de razboi, in aceeasi masura..Pentru ca vrem si armonia echilibrata a pacii, dar si conflictele cautarilor..Propriilor determinari..Asa ne e fiintza..Plutita..
Cautam raspunsuri, toata viatza..Alergam, cumva, spre idealuri de moment..Pe care, le depasim, ca sa ne indreptam spre altceva..Cautam un sens, pe care il credem a fi drumul profund, si etern, propriu..
Armoniile le recunoastem, cind ne sint daruite..Dar, drumul ni-l vedem, cumva, original..

No comments:

Post a Comment