Friday, January 12, 2018

Singuratati

Am fost singur..Sint inca singur..Am sa mai fiu singur? Dura intrebare..N-as vrea sa-i stiu raspunsul, cel putin nu acuma..Sint multi oameni singuri..De ce oare? Exista o vina pe care sa o aruncam asupra cuiva? E posibil sa existe doar cauze, si nu vini anume..Poate sintem singuri pentru ca in toate incercarile au existat citeva chestii mai mari sau mai mici care n-au functionat, care pot veni de la mine, de la tine, de la altcineva, de la soarta, etc..Sint multe lucruri care saboteaza indirjit o relatie, parca..Dar cele mai multe din motivele astea sint interioare, vin fix din noi, si asta pentru ca sintem confortabil instalatzi in propria si divina si eterna prostie.. Pentru ca din propria prostie ne extragem adevarurile pe care le credem eterne, si actionam ghidatzi de ele foarte siguri pe noi..Fara sa ne dam seama de consecintze, pentru ca sintem prosti, si nu realizam nimic, nu ne gindim la nimic, si nu ne pasa de ce va urma..Asta pina cind simtim impactul adevarurilor pe care nu le stiam..Si atunci invatzam..Raminem iar pe un nivel de cunoastere pina sintem iar lovitzi..
Sigur, nu le poti sti pe toate, pentru ca nu ai cum..Dar cercetezi, vezi cum li s-a intimplat altora dinaintea ta, si invetzi..Ce e sinistru e totusi sa vezi cum altii te jignesc, sau poate chiar te abuzeaza din cauza prostiei lor indiferente..In cazurile astea nu prea ajuta sa aduci argumente, pentru ca nu le intzeleg, ei nu cunosc decit metodele dure, care tie iti sint straine, pentru ca sint degradante pentru fiintza umana..Solutia e una sanatoasa; fuga de Bach..Lasi in urma tot, si te duci, pentru ca realizezi cit de buna e singuratatea..
Dupa un numar mare de esecuri lasi balta tot, si ramii in singuratatea ta..Asta e..Nu esti singurul singur, daca asta te consoleaza..Oricum esti mai fericit singur decit intr-o relatzie toxica..Viata poate avea si intimplari frumoase, pina la urma..Ramine sa o traiesti si sa vezi..

No comments:

Post a Comment