Sunday, January 21, 2018

Linisti si ginduri

O liniste a venit dupa lumea unui gind..Era logic sa fie o liniste care sa semene cu cea de dupa gindul unei lumi..Desi putea sa fie inaintea gindului unei lumi, sau a lumii unui gind, pentru ca gindul urmeaza meditatiei care e in liniste..Deci gindul are si inaintea lui, si dupa el linisti..Dincolo de linisti poate ca sint alte ginduri..Sau poate alte linisti, ca linistile sint diferite intre ele..Cineva spunea mai demult ca linistile sint simfonii nescrise pe care si le cinta fiecare singur, cum facea B eethoven cind nu auzea zgomotele lumii..E posibil..Bine, linistea definita asa e interpretabila (nu la vreun instrument), pentru ca ar putea fi explicata macar in mii de feluri.. Dar sa nu facem teorii minore..
Ziceam ca gindul, linistea, se succed metodic..Bun, si dincolo de asta? Pai dincolo de asta sint multe altele.. Noi azi ne gindim doar la 2 lucruri, pentru ca intelegindu-le ne intelegem mai bine pe noi..Sau poate intram mai adinc in confuzie..Sau confuzii..Mmmm, e adevarat ca avem si confuzii, ca oameni sintem, dar de alea rezonabile ca dimensiuni si consistentza..In fine..
In ultima vreme am simtit miliarde de constringeri..Cred ca o sa incep sa devin mai activ decit reflexiv.. Distantza dintre lumea reala si cea normal de ideala e din ce in ce mai mare..A trecut de nivelul la care deprimarile erau reversibile..
PS Am zis mai sus ca gindul urmeaza meditatiei care e in liniste..Meditatia contine ginduri? Daca da atunci meditatia e intre linisti..Dar poate ca si contine linisti intre gindurile din interior..E posibil, mai stii? Ca misterele astea au acaparat tot..

2 comments:

  1. Intr-o lume in care timpul e atat de pretios e pacat sa traiesti intre atatea ganduri si nelinisti, doar printre cuvinte , din pacate doar scrise.Incearca varianta in care sa ttaiesti mai mult clipa decat scrisul.Vei fi mai fericit.

    ReplyDelete
  2. Asa este, o sa trebuiasca sa ies iar in realitatea reala, desi e cam dura, dar daca obtii mici victorii incepi sa simti un pic de fericire, cred..

    ReplyDelete