Sunday, January 7, 2018

Caldura dinauntru

Lumile s-au miscat iar..De fapt ele s-au miscat tot timpul, atit de incet incit nu ne-am dat seama, pentru ca lumile astea sint intrepatrunse si uriase, si au o inertzie evident uriasa..Uneori ma gindeam sa incerc sa numar lumile, sa aflu cardinalul multimii lumilor, asa pentru mine..Si evident ca a fost comic..Cum naiba sa numeri ceva ce nu stii ca poti identifica? Oricum cardinalul e un numar natural mai mare ca 1, pentru ca cel putin o lume exista..Desi si aici e o mare problema filosofica..Adica sint unii filosofi care mi-ar da in cap cu tot felul de teorii..Sa-i ignoram totusi, macar pentru faptul ca n-au maniere, si sa consideram ca cel putin o lume exista, cum ziceam..Poate sint 2, sau 3, sau o infinitate..Tot ce e posibil..
Cel putin una din lumile astea contine oamenii de pe Terra..Care oameni contin si ei in ei alte lumi..Dar mai contin si singuratatzi, egouri, fericiri, tristetzi, sentimente, si altele..Acuma toate astea vin din lumile lor, sau lumile vin din ele? Sau sint toate un intreg din lumi nemiscibile? Oare intrebarea asta are vreun raspuns? Sau mai multe raspunsuri? De fapt, pina la urma, cui sa-i mai pese, cind alte probleme mai importante si imediate au nevoie de un raspuns..Da, poate nu conteaza, asa cum multe altele nu conteaza..Viata noastra e cam mica si inghesuita, ca sa ne dam asa o importantza sa cautam raspunsuri din astea existentzialo-inutile pina la urma.. O facem de dragul unui exercitziu al mintii, ca sa ne pastram tonusul..Glumesc..Toti glumim, asa cum si viata glumeste cu noi..
Cred ca e prea multa iarna afara..Mi-a inghetzat de tot optimismul..Trebuie caldura, ca sa nu ma transform in cine stie ce..Caldura calda de la suflete calde..Ne trebuie multa, ca sa ne ajunga macar un pic la fiecare care sta la coada asta interminabila..Oare cit costa? Au mai crescut pretzurile?

2 comments:

  1. Buma dimineata!Important e sa nu ne lasam doborati de iarna sufletului,ci sa scoatem la lumina primavara din noi!O zi frumoasa si calda iti doresc!!

    ReplyDelete
  2. Multumesc, sper sa fie mai multa caldura, au zis si la meteo ca o sa ne mai ierte vintul asta polar:) Mai e un pic pina la primavara.

    ReplyDelete