Saturday, December 23, 2017

Sarbatori fericite!

Cre'ca depresiile lovesc tare pe aia singuri fix de sarbatori, cind toti isi afiseaza ostentativ fericirile lor, care cu ce are..Pe mine ma enerveaza nu ca-s grobiano-scirbosi si isi pun poalele-n cap ci ca-s ultra-prosti fara vreo sperantza de recuperare..In fine..Azi dis-de-dimi m-am dus sa-mi pornesc masina dupa vreo 3 saptamini, ca na..Si evident ca bateria si-a dat duhul, si acuma tre's-o boost, sa vad cum ma descurc, desi numa de asta nu-mi arde, ca e frig afara, si bate si vintul. Cind nu mi-a pornit, dupa vreo 3-4 chei le-am urat de bine tutulor sa se prajeasca in iad, ca na, e sezon si trebuia sa-mi fac datoria cu o ura sincera de urat.
Pe urma m-am gindit la chestia asta: ce e dom'le fericirea asta pe care o cauta toti? Nu e cumva supraestimata? Probabil ca da..Acuma fiecare are fericirile lui proprii dupa care alearga, cred, ca nu coincid.. Inainte credeam ca uite, daca halesti bine esti fericit ca ai bagat in tine chestii sanatoase, si ti-ai satisfacut simtul gustului, dar vedeam pe urma ce munca e sa digeri toata mincarea mincata..De citeva zile am experimentat ce face lumea ortodoxa cu postul; adica n-am mincat cite o zi, asa, la vreo 2-3 zile, si a afost asa de misto, ca m-am simtit usor ca un balon cu heliu..Ma mir ca n-am decolat, sau ceva..E si fun, chiar daca simti ca corpul sufera, dar bei lichide, ceai, cafea, apa, merge si un vin..
Vine Craciunul, cica luni pica la astia..Nu-mi cumpar multa mincare ca e sinistru sa imi suprasolicit corpul.. Mai am praf de piure destul de mult, paste la plic, orez, conserve de rosii, piine, si ceva prin congelator. N-am deloc carne.. Am si malai, vreau sa-mi fac o mamaliga, ca n-am facut niciodata, si s-o maninc taraneste, cu o ceapa sparta cu pumnul..E mai bine si mai frumos cu chestii adevarate..Fericirea si sublimul stau in felul in care armonizezi lucrurile simple..In fine..
Sarbatori fericite, si toate bune!

2 comments:

  1. Treaba cu fericirea si cu ,,sarbatorile fericite'' e relativa!!Vorbesc din punctul de vedere al femeii casatorite,cu copii,care trebuie sa faca n-spe mii de feluri de mancare si n-pe mii de feluri de prajituri,si,care in ziua de Craciun pica de oboseala de-si revine abia dupa cateva zile ,cand tre' s-o ia de la capat cu pregatirile de Revelion!! dar asta e!!Daca s-ar fi multumit si familionul meu cu o ceapa cu mamaliga,as fi fost poate mai fericita!! :D :D :D Zi frumoasa iti urez!! Apropo:la noi e zi de primavara ,cu soare mult si 14 grade!!

    ReplyDelete
  2. Am facut mamaliga azi, a iesit foarte buna, cred ca mai fac. Mai, e prea multa mincare de facut de sarbatorile astea, si e cam aiurea sa muncesti asa mult, ca normal ar fi sa stam degeaba, ca sa ne bucuram de timpul asta liber care e asa de putin. Miine ma duc sa-mi cumpar mincare, ceva conserve si orez, poate ciocolata, biscuiti, ma duc pe jos sa mai fac miscare.
    Am vazut ca sint peste 10 grade, bai, asta e abuz deja:))) Eu tremur la minus 10, pai e corect?:))
    Toate bune, si petrecere frumoasa!

    ReplyDelete