Thursday, December 7, 2017

Lumi care pleaca

Distantzele cresc in timp..Reperele se indeparteaza..Oamenii alearga unii de altzii in directii opuse..Asa ca galaxiile dintr-un univers in expansiune..
Probabil ca exista asemanari intre fizica si societate..Fortza electrostatica face ca particulele de acelasi semn sa se respinga, dar daca particulele ajung suficient de aproape fortza tare devine mai mare decit cea electrostatica, ceea ce duce la atractzie..In societate oamenii se resping (marea majoritate a lor), dar cind interesele devin comune ei se atrag..Iar interesele pot fi varii, de la plus la minus infinit, de la cele mai inaltzatoare la cele mai sinistre..Asa a fost de la origini..
Intr-o emisiune la tv se vorbea despre vampirismul energetic, adica fenomenul de furt de energie pozitiva de catre tot felul de mizerabili..Eu cred ca exista furt de orice: de idei, de stari, de atentzie, de orice imaginabil.. Oamenii iau ce le lipseshte, pentru ca pare ca e la liber..
A murit regele Mihai, si a inceput iar o boceala sinistra colectiva, si o prea-marire ipocrita..I se pling nefericirile pe fondul nefericirilor istorice intimplate..Tot ce se poate..El a avut rolul lui in istorie pentru ca a fost o persoana ultra-publica..Eu ma intreb cu ce a fost el mai bun decit, sa zicem, un om de stiintza care chiar a studiat si facut ceva, si de care lumea cea avida de senzational nu a auzit..In fine..
A murit Johnny Hallyday, un ultra-super star, cvasi necunoscut in zona anglofona, desi a vindut peste 110 milioane de albume..Rocker-artist mai degraba decit rocker agresiv, si poate de asta mai in umbra altora, dar autentic pina la detaliu..In fine, depinde de gusturi..
Se spune ca un om e un univers intreg..Depinde de om, de univers, de noi ceilaltzi..Si de ce lumi cuprinde acel asa numit univers..E mult de spus..

No comments:

Post a Comment