Saturday, May 5, 2018

Printre fericiri si nefericiri

M-am gindit noaptea trecuta la un miliard de variante si solutii technice. Imi trebuie un mechanism de ridicare simplu si usor de folosit, ca celelalte le-am cam rezolvat, in mare. Am avut in 2 zile idei bune una dupa alta, la plesneala, nu stiu cum naiba de s-au ingramadit, cred ca de stress, sau ceva. Am in cap acuma multe variante de design, ca din ce era la inceput s-a schimbat mult de tot, am simplificat cit am putut, am cautat ceva ieftin, si usor de folosit, si inca mai am de lucru destul de mult. Parca am inventato-inteles, sau inteleso-inventat, tot universul asta si o parte din alea paralele. Imi face bine sa ma gindesc la ceva aplicat, ca pina acuma am fost complet aerian, ultimele luni cel putin. Trebuie sa iasa proiectul asta al meu, macar intr-o varianta mai simpla, si sa aiba success mondial, hahaha; desi, mai stii, la cit de relative sint toate. As vrea io, ca na, am ashpiratziuni, dacit. Tre'sa-mi rezolv si din problemele mele aminate, si de care imi era frica. De fapt  toate lunile astea mi-a fost o frica imensa cam de orice, in special de oameni, ca na, am de-a face cu doua creaturi violente, si spalate pe creier, captivi in propria lor prostie, dar asta e viata, asta o fi destinul asta al meu, oi fi avut niste stramosi cu probleme, sau ceva, in fine. Imi pare rau ca n-am gasit partenera, si ceva prieteni ca sa-mi usurez viata, am zis ca pot sa le rezolv singur pe toate pina cind n-am putut, ca nu am avut cum. Mi-am ordonat un pic lucrurile de facut, si ies eu cumva si din impasul asta, ca sigur sint solutii la orice. As vrea sa plec din locul asta ca e greu cu ce personaje am de-a face, si stiu ca mai exista si lume normala la cap, si optimista, si care sa nu-mi vrea, totusi, raul, ca nu cred ca merit asta, cel putin nu am facut rau ca sa cred ca mi se intimpla pentru compensare, in fine. Bine ca am acuma mai multe bune la care sa ma gindesc. Tipul de la universitate cu care am vrut sa fac un parteneriat, ceva, pentru proiect, a zis ca ei fac doar cercetare, nu aplicatii practice. Cel putin a fost dragut, si mi-a urat success, si asta a fost de bine pentru mine, ca nu mai credeam ca oamenii mai au la ei si cuvinte de incurajare. Cred ca am trecut prin iad, sau foarte aproape, cel putin asa mi s-a parut. Iar ma apuca frica cind ma gindesc la probleme. Mai am o speranta ca o sa apuc sa mai intilnesc si oameni buni. E grea viata asta. La-bi-rin-ti-ca.

5 comments:

  1. singuratatea nu vine din afara..tu ai pictat o in tine..in toti anii..trebuia sa te multumesti si cu stropi sau cioburi..cum am facut si noi, ceilalti..pe care i vezi..la care te uiti..oare te uiti?..acum repara..drege o..din toate colturile..tu sa scrii de bine..si eu sa citesc de bine..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Singuratatea e in fiecare, la nivele diferite, si cu motive/cauze diferite. Una e sa fii singur ca nu te intelege nimeni ca iti plac pantofii roz, si alta ca ai primit multe lovituri dure, si nemeritate de la viata. Pai incerci sa o repari, de fapt sa o ocolesti, ca ea ramine in tine. De bine as tot scrie daca ar fi, in fine.

      Delete
  2. E buna luciditatea ta. Sau (e bun) adevarul ce-o precede. - ...Cand atitea lucruri de neinsemnatate te(ne-)nconjoara. - De altfel cum ar putea vreodata el sa fie (=faca) rau ..!? Ma gandeam azi in orele de pauza, precum ma gandesc in general la toate cate s-au intamplat, la concluziile fericite din Intamplarile petrecute in divina-comedie a vietii, cum o numeste Zimbru. (Si de ce le-am omite si pe acestea?.. ) E o analiza din care sufletul pare ca poate sa isi (sus)traga [energie]odihna. Chiar daca asta inseamna sa te trezesti intr-o stare de zbuciumare si lovind cu pumnii in perna-ti.. alertat & agitat.. chiar daca nu-ti amintesti de ce ..
    Sentimentul \ gandul ca ai luptat acolo,undeva, e binefacator. Chiar daca ai ripostat Doar, dovedesti ca inca ti-a mai ramas ceva spirit de luptator, si energie /resurse(le) de supravietuitor. Putinul (pe) care mai esti capabil sa-l faci.

    Sa ne dea D-zeu fortza! ( ...ca mintea`o avem ..)

    ReplyDelete
  3. *divina Tragedie , pardon

    ReplyDelete
  4. Bine, caut sa imi conserv energiile cit pot altfel as ceda, ca ce naiba sa faci in situatii limita? Trebuie oameni pozitivi imprejur, si lucruri bune. De fapt nu m-am asteptat niciodata la nimic bun de la nimeni, ca am realizat in ce societate traiesc, am cautat prin ce am facut sa evit rau, si sa-mi vad de ale mele, dar e al naibii de greu, pentru ca vin tot timpul lovituri absurde de la absurzi.

    ReplyDelete