Friday, February 16, 2018

Lumile Nimicului

Lumea e un amestec de lumi, care sint amestecuri de alte lumi, care sint amestecuri de alte lumi..Si schema asta poate continua, desi de multe ori se opreste la un nivel rezonabil, atunci cind ajungi la componentele nedivizibile..In antichitate grecii numeau elementele nedivizibile a-tomos, sau atomi..Astazi stim ca atomul are un nucleu cu neutroni si protoni inconjurat de un nor de electroni, si particulele astea sint construite din mai multe sub-particule, care si ele cine stie ce contin..E uimitor cita cunoastere exista adunata de omenire, in timp, si cita va mai veni..O sa fim presati tot timpul de atita informatie, mai ales ca, moderni fiind, trebuie sa fim dinamici, adica sa asociem cit mai bine datele, care cu care se pot lega logic, ca sa obtinem ce ni se cere..Ma gindesc ca oamenii viitorului vor fi atit de specializati, ca vor fi cam singuri pe micro-domeniul lor, si greu sa fie intelesi de o alta fiinta care sa lucreze fix la fel..Desi parca intelegerea intre suflete e cam diferita de intelegerea stricta dintre doar partea ratzionala din noi..In fine..
Am asa, uneori, un fel de dorintza care imi vine din adincuri, sa las tot si sa ma duc pe cimpii, undeva unde sa nu stiu pe nimeni, si unde sa o iau de la capat..Na, e doar o dileala, sau ceva..Oricum cu oamenii m-am cam convins cum e, cum sint ei (in felul in care-i inteleg eu), ce pot sa faca, ce nu, ce vor, etc..De aia ma cam feresc de ei, ca pot rani mult si adinc..Asta e, realitatea asta a naturii umane pare ca are caracteristici stabile, desi e adevarat ca omul e foarte schimbator (ma rog, aia mai bine educati sint mai constantzi si mai prietenosi).
As mai scrie muuulte si disecate pe caprarii dar nu mai am rabdare..Daca as fi avut o viata fericito-implinita nu cred ca mi-as fi facut blog ever, pentru ca ce as fi avut ca probleme sau bucurii le discutam cu partenera, nu m-as fi complicat sa le scriu..Pastram restul de info in memorie, sau faceam un fel de jurnal..Sau poate nu, asta e ce ar fi fost daca, ori asta e pura speculatie, ca nu e nimeni un profet cu rezultate dovedite..
Ma gindesc seara uneori daca realitatea asta dimprejur chiar exista, si daca nu cumva visam continuu pe diferite nivele, si sarim dintr-un vis in altul..Acuma cine stie cite se mai descopera..
Mi s-a cam acrit de toate..Mi-e lene si n-am motivatie sa cam fac nimic, ca oricum toate depind de altii, la ei e decizia, eu o sa fiu toata viata un lucrator undeva, care primeste ordine de la un semi-analfabet, si care se va stradui sa supravietuiasca..Chiar daca m-as imbogatzi tot aceeasi aiureala va fi, ca atunci totul va fi plictisitor..In fine..Totul e relativ..Nu mai conteaza nimic din ce conta ieri..Si noi mergem inainte, dam la pedale ca robotizatzii sperind ca ceva din visurile noastre micronice se vor indeplini..Asa, si?

6 comments:

  1. Buna dimineata!! Nu stiu daca feritul de oameni e o solutie!!Mie imi pare ca sociabilitatea face foarte bine fiintei umane,mai ales cand avem unele probleme!
    Referitor la viata ,,fericito-implinita'',crezi ca exista,in sensul absolut al cuvintelor???

    ReplyDelete
  2. Cam da, tot oamenii ne ajuta sa rezolvam probleme create de ei; de fapt problemele au cauzele in noi, ceilalti doar le amplifica, in fine, fiecare cu ale lui..
    MAi, fericito-implinirea e relativa, ca vezi ca te simti fericit uneori, chiar ultra-super-fericit fara motiv, iar alteori ai motiv de fericire, si te simti aiurea..Aici cind ziceam de fericire-implinire ma gindeam cum e de ex, teoretic, sa ai o familie in care sa te simti alaturi de celalalt, sa stii ca e acolo sa te ajute, ca te iubeste, etc, si ca poti discuta orice, si atunci daca discutia a fost intimplata, gata, parca nu ai mai vrea s-o mai scrii pe blog, ca au scriu aici si multe frustrari de-ale mele, ginduri, amintiri, etc..Scriu ce vreau parca sa nu uit, deci are un sens, pina la urma..Acuma realisto-practic, na, fericirea si implinirea sint asa, in doze medii, ca sa nu aiba asupra creierului efecte halucinogene:))

    ReplyDelete
  3. Familie inseamna strict sotie/copii??
    In privinta blogului, citesc mereu ceea ce scrii!!L-am descoperit acum cateva luni,si recunosc ca am mi-am petrecut vreo trei zile doar in fata calculatorului,citind postarile mai vechi!
    Apropos:pagina de facebook ai sau nu esti de acord cu felul asta de socializare??

    ReplyDelete
  4. Pai sotia ar fi omul de incredere, ca cei mici nu stii pe ce directii apuca, si cum se instraineaza, ca na, ei traiesc in alt mediu, se formeaza altfel, etc. Mai, facebook nu-l am si nu ma trage ata sa-l fac, ca e prea multa ipocrizie, fals, exagerare, etc, nu stiu, asa mi se pare, desi acolo traficul e urias, si sint oameni de toate felurile, deci si din cei ca mine asa. Poate ar fi bine sa-mi fac fb, nu stiu, sa ma mai gindesc

    ReplyDelete
  5. Pe mine m-a ajutat facebook-ul asta,la un moment dat,sa ies din anumite stari mai ciudate!!Plus ca am gasit colegi de liceu pe care nu-i vazusem de 20 si ceva de ani,rude cu care ma intalneam destul de rar,mai urmaresc si niste pagini mai inetresante diverse domenii....si nu e neaparat necesar sa te expui public.Poti sa privesti si din umbra..!!

    ReplyDelete
  6. Te cred ca e bun fb, ca pina la urma cauti pe el ce te intereseaza, e bine ca te ajuta sa iesi din stari mai neplacute, mie pentru asta imi trebuie ceva youtube cu comedii, sau documentare, filme, sa fie o atmosfera acolo, sau stari, cu cit mai multe si mai legate cu atit mai bine.

    ReplyDelete