Saturday, February 3, 2018

Sensul starilor

Si-au uitat legendele..Toti si-au sters memoria simultan, ca si cind ar fi primit o recompensa pentru asta..Un act de vointza care i-a intors inapoi in timp, si le-a crescut nedeterminarile..Au considerat ca nu pot inainta daca nu-si uita complet stralucirea aia din care au evoluat toti..Poate ca asa e, sint mai liberi fara trecut, dar nu-i msi leaga acum nimic, sint ratacitzi complet, fara o origine si fara o directzie..Si sensul l-au pierdut..
Multe mituri sint praf si pulbere..Asta s-ar fi intimplat oricum, mai devreme sau mai tirziu..Conventiile sociale au fost reorientate ca pornind si ele cu alte origini..Acum e mai corect si mai stabil, si mai ales mai conform cu spiritul vremurilor..Oricum e mult mai bine de cind prin aer nu mai circula urletele razboinicilor..Limba s-a transformat si ea, s-a simplificat, si imbecilizat, de cind spiritul cel depasit a fost inlocuit de actiune..
Regii si-au luat vacantze, singele albastru a redevenit la fel de rosu, si prosperitatea s-a mai democratizat, teoretic..Tupeul s-a modernizat, azi cuceririle se fac mai gindite la a acapara mai eficient, mai mult, mai repede..Toti parca fug de realitatea reala, ca sa se ascunda in tot felul de forme de masti construite digital.. Ipocrizia creste exponentzial, si adevarul e impins cu fortza in afara razei vizuale; mai e invocat uneori, cind totul tinde sa explodeze..Altfel ramine captiv indefinit..Asta pina cind probabil ca ipocrizia va mai avea nevoie sa se reinventeze..
Cele mai mobile au ramas cuvintele..Toti le arunca in toate directiile..E la moda sa pari ca esti ceva ce poate fi recunoscut, si cuvintele sint instrumente bune..
Cred ca ma izolez..Si asa am evitat contactele cu tot felul de toxici..Astia se regrupeaza tot timpul..Miine imi refac memoria afectiva..O sa-mi induc ca am trait o viata fericita..Fericirile nu ingrasa..Doar deprima cind dispar fara urma..Pina la urmatorul drum mai am un pic..Incep sa ma pregatesc..Imi construiesc starile.. Fara ele nu functioneaza nimic..Au un sens..Poate mai multe..

No comments:

Post a Comment