Monday, February 26, 2018

GIE-MA-GIE-MA-GIE

Avem nevoie de multe, ca sa traim: mincare, lichide, aer, oameni, caldura, lumina, afectiune, etc etc..Dar mai avem o uriasa nevoie de magie..MAGIE  adevarata bre, speciala si autentica, nu de iluzionism ieftin de ala de e peste tot..Magie ne trebuie, pentru ca doar ea ne propulseaza prin alte universuri unde e cam musai sa fugim, ca sa putem supravietui la nebuneala..Clar..Bun..Unde, si cind gasim magia asta oare, ca e rara, na, e prea pretzioasa ca sa fie asa, peste tot, la indemina oricui..E interesant ca ea aduce dupa ea un mic sir de fericiri, cred, sau na, poate la mine e asa, fericiri mai multe, mai putine, mai mari, mai mici, de care se nimereste, ca na, magia e o chestie de moment, tzac-pac, iei ce-ti da, nu mai faci mofturi..Bun, unde o gasim acuma, totusi, ca are si ea o parte reala, sau ceva real care sa declanseze altceva real sau imaginat, imaginar, etc.. Putem s-o cautam fiecare prin pe unde ne zice intuitia-imaginatia..Unii o cauta in lume, oameni, relatii, bani, faima, trairi intense, alcool, droguri, pe mare, pe uscat, prin copaci, prin muzee cu detectoare de metal, de plastic, de lemn, de orice, ca detectoarele de magie pura nu s-au inventat inca..Unii isi construiesc instrumente ingenioase care sa-i ajute sa vada macar zona unde sa caute, sau unde sa nu, na, e intens procesul asta, care pare ca e cam disperat un pic, dar asa e omul, cind ii intra ceva in cap ii sta bine de tot acolo si-l face sa mai faca chestii..Dacit ca na, e un secret pe care nu-l stie multa lume; magia nu e acolo unde crezi (decit daca e, nr) e dincolo, sau dincoace, se ascunde ca e timida..Glumesc, magia se intimpla pe moment, apare brusc si incepe sa devina mai mare si mai luminoasa fix acolo unde e ea, fara sa te previna..
De multe ori magia e una legata de intilniri cu oameni deosebiti..Si ea creste pe masura ce timpul ii transforma in oameni speciali..Iar asta te schimba si pe tine, devii altul, mai bun, mai tolerant, mai inteligent..E frumos.. Daca ar fi mai multa lume care sa fie pregatita pentru momentele magice poate ar fi mai bine pentru toti, nu doar pentru ei..Sau ele..

4 comments:

  1. Da,ai drepatate!O picatura de magie poate schimba multe si ne poate ajuta sa facem fata unor situatii mai putin placute!!Numai ca magia apare in viata celor care cred in ea!!Caci ,se prea poate sa vina un moment din asta pe langa noi si sa nu-l bagam in seama!
    O zi cu cat mai multe momente magice iti doresc!!
    P.S. La tine,acolo, a venit primavara ??? La noi e un ger de crapa pietrele!!

    ReplyDelete
  2. A venit o primavara cu dintzi, dar e bine..Lasa ca de la inceputul iernii pina pe la mijloc a fost un frig si un vint ca in Dobrogea, cind faceam garda in armata, in 85-86.
    Este ca magia exista? Multa lume e circumspecta, si nu inteleg de ce:)

    ReplyDelete