Friday, November 27, 2015

Anotimp lichid

Adevarurile se amesteca..Sintem in  urma tuturor adevarurilor atit de nelamurite..Sintem urmasii de dupa.. Vedem ce a lasat istoria, si ne combinam vietile cu tot..
Afara ploua ca intr-o toamna deschisa..Picurii cad doar ca sa ne contureze in fiintze lichide, care sa reconstruiasca noile variante posibile ale lumii..O lume fluida din constiintze flexibile..O lume contur, varianta adusa de o toamna venita din nestiuturi..
Toamna cinta inca, pe ritmurile celorlalte toamne, cu picuri dinamici si rotunzi de fluid..Picuri in ale caror oglinzi ne vedem fetzele sferoide, cu ochi, nas, buze, si contururi..Sintem parti din tot ce am dorit..
Spatiul si timpul ne cinta pe ritmul lor variante de adevar..Si noi ascultam tot, sincer, si ne gindim la ce ne va mai oferi viitorul..Un viitor pe care nu il putem anticipa, pentru ca sintem doar aici, si acum..

Drumurile deschiderilor

Spune-mi orice vrei tu, oricind, si oricum..Spune-mi ce crezi despre viata, despre toate intimplarile trecutului, asa cum le vezi, si le simti..Spune-mi cum au fost toate, pentru tine.. Deschide-ti fiinta spre mine, in felul in care crezi ca si eu as face-o, gindind ca, azi, intr-o lume imposibila, doar noi am ramas deschisi..
Azi apropierile sint ipotetice..Lumea e relativ constrinsa in propriile perceptii..Toate sint interiorizate, pina la a nu arata decit fetze nestiute..Traim o implozie a noi insine..Se intorc toate inspre variantele posibile..
Ca fiinte ne regasim in ce am fi putut fi, ca si cind totul ar fi fost deschis spre toate fiintele posibile..
Mi-e linistea armoniilor regasita..Sint inca in vremurile promise..Am linga mine toate prieteniile, si dorurile de cind inca credeam ca toate sint posibile..Ma vad inca, asa cum credeam ca sint, printre ceilalti..
Armoniile ne sint impreuna..Avem inca timp..Si ne place, inca, sa ne gindim la toate cite ar putea fi..

Scrisoare

Am gasit, demult, intr-un loc uitat, o scrisoare, a cuiva catre un prieten, sau o prietena..Foaia era ingalbenita de timp, si scrisul parea din alte timpuri..
Draga prietene,
Afla de mine ca sint bine, am schimbat mai multe meserii in ultimul timp, dar mi-a prins bine ca am invatat atitea lucruri noi, si am intilnit oameni noi, care mi-au mai inviorat sufletul..Acuma am un pic de liniste si ma gindesc la ce sa fac pe viitor in vremurile astea schimbatoare..Am trait atitea, si am vazut atitea variante de a fi, incercind sa exist in atitea domenii noi, pe care nu le-am cunoscut inainte decit din lecturi..Dar ce mi s-a parut neobisnuit a fost sa ma pot conecta cu suflete reale, cu oameni care isi traiesc, si simt vietile lor proprii..
Viata e o incercare sa-ti depasesti continuu propria fiinta, cred..
Sint omul care a ajuns aici, dupa tot drumul de dinainte..Si care isi cauta linistit provocarile ce vor veni, ca sa se simta liber in el insusi..Pentru ca stiu ca doar eu, cel de acum va reusi, cumva, sa-si realizeze propriile variante de viitor..Mi-e o liniste profunda, ca cea a deschiderilor dinainte de un nou inceput..Ma las in drumul vremurilor  ce vor fi sa vina, constient ca, din toate, ma voi regasi intr-o varianta spre mine insumi..Cu toate variantele inca deschise, iar, spre toate posibilitatile..Ca si cind ma privesc iar in oglinzile lumii, ca sa ma pot intelege doar pe mine..
Acum e tirziu, si inchei dorindu-ti tot binele din lume..Ma gindesc la tine, asa cum ma gindesc la noi, si la momentul cind ne vom putea intilni..
Pina atunci iti doresc tot binele lumii..
Cu adinca prietenie,
Florin

Thursday, November 26, 2015

Cercul identicilor

Lucrurile se intimpla dupa legile proprii; se preced si se succed sub logici uneori ciudate, desi reale, pe care mai greu le intelegem, sau le acceptam, dar ele merg inainte pe un drum al lor..Desi e de multe ori nedrept sa fie cum e, totusi e cum e, si toate rasucirile de situatii ramin, cumva, la un fel de decizie a destinului, la latitudinea unui arbitrar compus din atitea combinatii de alambicari din toate, ca e foarte greu de analizat intregul, pe secventze..Sigur, noi sesizam cite ceva, dar, in mare, constructia are variantele ei, si e greu anticipabila, oricit am incerca sa o facem..Singura varianta e sa raminem deschisi, si atent pregatiti pentru provocarile care ni se arunca..
Ce ma nedumireste pe mine e ca factorul uman minor joaca un rol major, sa zic asa..Toate trucurile joase, toate combinatiile de detalii nesemnificative pot masca adevarul, si asta mi s-a parut cel mai ciudat..Cum mizeriile pot pune in umbra realitatile reale, si prin mizerii inteleg iar o conspiratie a cretinilor, care isi ascund tot jocul asta sub o foarte bine construita masca a "corectitudinii"..Foarte bine construita..Beton..Ceva fara nici o fisura..Uimitor cum se asociaza toate formele nimicului sa se sustina reciproc impotriva a tot..Si asta a fost tot timpul..Nimicul mizerabililor e bine fortificat, nu te pui cu ei, ca-s multi si puternici..
De asta de atitia ani mi-e sila..Am in mine un dezgust adunat..Si nu-mi e de ei, ca-s micronici, cit mi-e ca societatea le da dreptul sa faca jocul asta..Si de atita timp..In fine, timpul sa spunem ca le rezolva..
Ramine sa ne traim vietile onest, pe cit posibil, si raminind in universul nostru de valori, ca acolo e o lume a adevarurilor..Noi intre noi, toti raminind in acelasi cerc..Cercul celor identici..

Tuesday, November 24, 2015

Cercuri neselecte

Spatiul s-a rasucit ca un sarpe, si se priveste pe sine insusi..Apoi timpul s-a rasucit ca un alt sarpe imprejurul spatiului, si se priveste pe sine..Sau priveste rasucirile impreuna..Sau nu..Cert e ca la cit de rasuciti sint toti, sau toate, poti sa te uiti la ele, sau la ei, si sa nu mai intelegi nimic din imbirligarea asta generala a toate..S-au complicat lucrurile asa de mult ca e cvasi-imposibil sa ceva, sau altceva..Fiecare cu metodele si ratiunea proprie, care pare ok, dar, daaaaar, in haosul asta al variantelor e greu de spus care, cine, cum e cel corect, pentru ca si corectitudinea asta e relativa..Ce e corect azi poate fi total gresit miine, oho, s-a intimplat de atitea ori in istorie..
Pe mine ce m-a bulversat  efectiv a fost increngatura de mizerii si timpenii care se pot isca in jurul tau datorita unei conspiratii a cretinilor..Un animal debiteaza ceva unui altuia, apoi altuia, si de aici incepe un virtej al exagerarilor si minciunilor, care iti pot determina esecul, tu inocent fiind efectiv..Mi s-a intimplat de prea multe ori ca sa nu ma revolte porcaria asta generata de minti bolnave conspirativ asociate..E incredibil, si adevarat..Oamenii sint, cei mai multi dintre ei dispusi sa sacrifice oricind, salbatic, un inocent, doar pentru a-si razbuna bolnavele lor frustrari..E incredibil cum, in secolul asta e inca posibil asa ceva..
Bine, poate ca nici eu nu ma misc prin cele mai selecte cercuri..De fapt, la cit de relative sint toate..
PS La inceput am fost revoltat pe toate mizeriile pe care ti le pot face ceilalti, dar, in timp, am invatat sa fac diferenta intre magnitudinea lor, ca nu e egal unul care doar te irita, fata de unul care iti baga cutitul pe la spate..Eu doar ma gindesc ca nu merit nici o varianta, si cred ca am sa devin mai agresiv si impulsiv cu toti pitecantropii astia..Ca e un moment in care deja toate au devenit prea exagerate, si eu nu sint omul care le prea accepta..Am si eu metodele mele sa le fut dumnezeii, dar am zis ca sa nu le arat si fata asta a mea, ca nu e corect, si moral..Ei bine, dupa atitea intimplari am ajuns la concluzia ca ba da, e moral, chiar foarte..Ma fac un justitziar ca Monte Cristo, nu ca nu eram si inainte, dar acuma sint furios si hotarit, nene..

Sunday, November 22, 2015

Punct nodal

A cazut prima zapada, usor si sigur inceput spre o noua insingurare..Parca au sunat iar acordurile din Sonata lunii..Linistile s-au regrupat iar, in alte arhitecturi..S-a asezat pe planeta un covor nou, si pur, pe care sa ne lasam urmele pasilor de inceput spre alte scopuri..Sau doar drumuri..
Cred ca mai avem un timp, sa ne pregatim strategiile, si sa mai meditam la unele lucruri din trecut care ne-ar ajuta..Notele ne urca si coboara capabilitatile simturilor..Ne lasam purtati ca intr-un dans al senzatiilor care antreneaza impreuna si ideile..De la ultima iarna pare ca au trecut 1000 de ani, pare ca am trait multe alte vieti, din care ne revenim la cea proprie..Am ajuns la start..
Imprejur e parca linistea de atunci..Toate trecerile ne-au intors la inceputuri, toate spiralele evolutiilor posibile au avut punctele de inflexiune pe un cerc..E bine..In viata avem si puncte nodale, in care universurile posibile se intersecteaza, si in care ne regindim traiectoriile viitoare..Inainte sint, evident, aceleasi orizonturi necunoscute..Asta e misterul, si farmecul ascuns al noilor inceputuri, spre cevauri posibile..Avem acelasi curaj, deci sa pornim cu entuziasmul, si experienta adunate in tot, si toate, de pina acum..Si mai avem in noi adunata o foame de viitor incredibila..Oboseala a trecut..Sa fie ce va fi sa fie:)

Friday, November 20, 2015

Timpul fiintelor

Imprejur e o liniste a intimplarilor posibile..Frunzele ard, e septembrie iar:) Scuze e deja octombrie, ba chiar noiembrie..Rideam cindva, de fericire, cum spune cintecul, cind iubirea e doar o amintire..Azi cind e un anotimp de toamna, am uitat deja, care, si in care pare ca mai astept, ca si altadata..
E iar timpul cind toate au trecut ca sa vina variantele asteptate.. Sint o varianta a intimplarilor din toate celelalte posibile..Si privesc la tot, ca sa incerc sa inteleg, inca, ceva..Sint inca acel om care a stat in umbra tuturor, care a fost atit de invizibil, cit au vrut toti ceilalti..Si asa am fost dintotdeauna, pentru ca asa mi-am simtit fiinta potrivindu-se..
Sint sufletul care alearga, gol, pe strazi..Omul care a fugit de ceilalti, cum a fugit de el insusi..Pentru ca nu s-a potrivit nicaieri..Omul eu, fiinta de fost aceeasi, dintotdeauna..Mi-e o liniste la fel cum mi-e fost atita neliniste..Ma scurg printre formele celorlalti, asa, ca sa realizez, iar, si iar, ca singuratatea e singura mea conditzie..Vad doar, si cumva simt cum durerile trecutului revin, iar, si iar..Si tu le intelegi, pe toate, in felul tau..Pentru ca doar eu le simt, in spirit si suflet, pe toate..Si asta poate ai sa intelegi, mai tirziu..

Martorii copii

E o liniste de toamna..Ploile au plecat, si au lasat un aer pur, si incarcat de meditatii..Ne plimbam printre stradutele pustii gindind..Oglinzile trecatorilor au devenit invizibile..Spatiul s-a stabilizat, si tacerea ne cinta in auzuri..Pare ca am ajuns in domeniul regilor de cuartz, unde lumina se refracta colorat, ca sa ne arate un posibil drum al libertatzilor mult timp tacute..Privirile se reflecta in suprafetzele perfect prelucrate ale pietrelor pretzioase, si se intorc blinde, si intelegatoare..Privirile sint semnele clipelor..Pentru ca momentele s-au sublimat in taceri inalte..E un covor de frunze inainte, si o imbiere la a pasi, cu sperantze oranj spre vremurile deschise spre altfel de frumuseti..
E simplu totul, atit de simplu cit sa fie perfect autentic..Ne e bine, si colorat, in culori calde, de toamna..E mai frig, un pic, dar inca destul de cald inainte ca iarna sa ne inghetze..E vreme de construit amintiri rotunde, care sa ne tina de cald pe tot timpul iernii..Sintem aici, si acum, ramasi inca singuri, dar care pot certifica cu privirile lor vremurile care curg, precum Dunarea..Pentru ca ne amintim tot, inca de cind eram copii, si priveam, cu atita uimire fluviul..

Thursday, November 19, 2015

Compatibilitati de incompatibili

Sufletele au nevoie de suflete mai mult decit corpurile de corpuri..Si noi sintem si oameni-ginduri, oameni-griji, oameni-trairi, dar sintem, dincolo de toate intimplarile vietii, oameni-suflete, care tinjesc sa comunice cu alti oameni-suflete, pentru ca vrem sa simtim vibratiile trairilor celorlalti in noi insine..
Sintem oamenii momentelor reflectate in reactiile simtirilor, pe care alegem sa le aratam, sau nu..Dar sufletul simte intotdeauna, intuitiv, trairile altor suflete, simte diferentzele, posibilele apropieri, pentru ca sufletul are capacitatile lui nespuse..
Sufletul are inteligentza lui proprie, pentru ca stie sa discearna aproape matematic..
De asta  ma gindeam ca, plecind de la capacitatile absolut uluitoare ale sufletului, o iubire e un miracol, pentru ca asta inseamna un noroc ca 2 suflete sa fie reciproc-iubibile, sa se completeze unul pe altul perfect, si sa fie antagonice la fel cum pot fi de compatibile, dar intr-o masura oarecare toate, in acelasi timp in care comunicarea dintre ei arata valori perfect identice..Pentru ca poti fi firi total diferite, dar pe un sistem de valori identic poti construi o relatie de duritatea diamantului..
Se spune ca sufletul se vede prin ferestrele lui, ochii..Si uite cum, prin priviri, sufletele se pot simti, si intui..

Wednesday, November 18, 2015

Variantele fiintelor din noi

Variantele de timp sint uneori variante de spatiu interstelar..Alteori sint pure variante de timp..Ca atunci cind noi de substituim noua, si calatorim vagabondind intr-o lume a tuturor posibilitatilor..Privind la tot, gindind, analizind variantele posibile..Si traind ce apucam..
Sufletul are in el cheile spre celelalte universuri..Le descoperim treptat, pe masura ce urcam treptele spirituale..Un pas, al doilea, si lumea isi descopera misterele, metodic..Vad, analizez, simt, imi eliberez gindurile, ca sa pot vedea lumea dimprejur, cea in care traiesc, si ca sa-mi pregatesc pasii urmatori..
Sint ce simt ca sint, intr-o relativa aproximatie, pentru ca simt ce toata fiinta mea imi spune ca traiesc printre ceilalti..Si traind ce simt ma vad mai limpede relativ la tot..Si ma vad iar, ma analizez iar, imi fac procese de constiinta, si invat, in timp, sa ma eliberez..Invat sa zbor eu, fiinta care sint, pe propriile drumuri, exact cum mi-am imaginat..
Viata e o lupta continua cu toti demonii..E o satisfactie a unor reusite temporare, si o varianta a unor incercari ce s-ar vrea  invingatoare..E un timp pe care ti-l consumi asumindu-ti rolul de explorator pe domenii neincercate de nimeni, care, vreodata, ti-ar putea da doar vagi informatii despre teritoriile pe care, tu, cel naiv, si entuziast, cu curaj, te avinti..Tine minte; viata e o mlastina plina de creaturi monstruoase; o zona de nisipuri miscatoare in care s-au sfirsit foarte multi..Trebuie sa fii foarte atent la orice miscare..Si sa inveti din propriile greseli, pentru ca lumea asta de acum e foarte inselatoare..
Singuratatea e un avantaj..Atita timp cit iti poti intelege si prevedea urmatoarele miscari, ca la un joc fara reguli..

Tuesday, November 17, 2015

Analize eventuale

Spatiul si timpul se invirt impreuna, in acelasi carusel universal..Pare ca se amuza, privindu-se, ca doi vechi prieteni..Sint tot eu, cel care scrie acum..Omul de peste timp..Ce ciuda mi-e ca spatiul, si timpul construiesc atitea bariere intre oameni..De fapt intre suflete..Ce bine ar fi fost sa putem clona oameni ai trecutului, ca sa putem vorbi direct cu ei..Stiu, intre timp s-au construit constiintze eterice, asa zise..De fapt sint programe care simuleaza constiintele unor oameni celebri, pe baza operelor, si gindurilor lor scrise, si cu care se poate avea o conversatie relativ decenta..Dar, care, sincer, sint cam seci..Ieri am discutat cu Napoleon, si Alexandru Macedon..A fost foarte interesant, recunosc, dar nu am simtit spiritul lor dincolo de vorbe..Le-am reprosat, pe fata, ca au fost dictatori nemilosi, si cruzi..Si am primit ca raspuns niste argumente..Nimic care sa ma faca sa le simt natura umana..In fine..Technologia mai are de avansat pina sa ajunga acolo unde chiar am putea sa simulam sentimentele..
As putea fi sufletul simetric al lui Florin..Care sa ma cheme, prin simetrie Nirolf:))), sau Niro, desi suna cam ciudat..Num ele meu real, cel social e un cod complicat, ca al tuturor celor din secolul asta..E o eticheta, mai mult..Mai degraba  mi-ar place numele Frolin, ca suna si comic, si interesant..Chiar, oare cum m-as putea numi? Miine am un meeting cu oamenii de la job, ceva despre relatiile inter-umane, si amor, si cum sa fim deschisi intr-o relatie, ce fel sa incercam sa intelegem ca barbati, femeile..Si asta mi se intimpla mie, care am fost atit de circumspect relativ la tot ce tine de femei, pentru ca am avut atitea deziluzii..Da, stiu, nu toate femeile sint la fel..Si eu sint pretentios, e adevarat, dar am motivele mele sa fiu..In fine, e discutie lunga, inteleg si punctele de vedere feministe, dar eu ramin la felul meu de a intelege natura unei relatii intre barbati si femei..Pentru ca asa sintem construiti..Un barbat are un fel de a fi, o constiinta mai autoritara si decizionala.. Cu responsabilitatea alaturi..Iar femeia eu o vad ca partener etern..Omul cu care sa construiasca lumi..
Pe femeie eu am inteles-o ca pe o partenera cu care sa te alaturi in tot ce existi..Pentru ca sintem construiti sa fim impreuna, chiar daca, de multe ori avem viziuni diferite..Pentru ca, si iubirea e un teritoriu al controverselor..Pentru ca sintem oameni

Monday, November 16, 2015

Omul cautarilor

Linistile se aduna, si se regrupeaza, cele care au fugit, si au reusit sa scape de zgomotele si rautatile lumilor.. Se string haotic in forme ce seamana cu fricile noastre, cele pe care le vedem proiectate pe ecranul vizionar al viselor..Apoi se transforma in existentze posibile, in care linistile si fricile alterneaza..Si ne revin continuu, sa ne conturbe echilibrul existential cu aparentze de toate felurile, care sa ne invetze cit pot de bine lectiile unor viitoare vieti..Le vad pe toate in toate visurile continuu, de cind ma stiu..
Ieri noapte am visat ca m-am intilnit cu Florin, alter ego-ul meu, omul cu infiniturile..Semana fizic cu mine.. Am stat la o discutie directa, pe toate temele..Era la fel de impulsiv, si de discret, ca mine, si parea ca se jeneaza de o intilnire..Dar, cind temele si subiectele au venit, toate complicatiile lumii pare ca s-au topit in firescul cu care fiintele din noi se descopereau..Am vorbit ca niste prieteni vechi, care se bucurau de o reintoarcere in amintirile unor aceleasi trairi..Am simtit ca vorbind ne vedem trecuturile ca in oglinzi..Mi s-a parut ciudat o asa alternativa la vieti, la viata mea, si a lui, ca si cind as fi intilnit, norocos, un om ca sa-mi schimbe existentza intr-una paralela, in care sa am un prieten pentru cautarile mele fundamentale..Ca sa pot trai intr-o alternativa a existentelor in care chiar mi-am intilnit partenerul prieten al inceputurilor..Am apreciat toate astea ca venind din acel infinit, despre care vorbea cu atita entuziasm el, tot timpul..
Stiu..Toate erau viziuni ale mele..Dar am simtit ca omul ala era atit de real..Si era atit de alaturi de mine..Intre noi sint sute de ani in timp..El a murit cu mult inainte sa ma nasc..Ce mult mi-as dori sa pot calatori in timp, ca sa ne vedem..Poate o sa ne ajute technologia..Altfel am sa ma gindesc la el, si am sa-i transmit salutari din viitor, cu sinceritatea pe care cred ca si el o are daca le-ar putea primi..As vrea sa stie, ca, peste timp, undeva, cindva, cineva se mai gindeste la ce a spus el, printre atitea griji, si probleme..

Friday, November 13, 2015

Luptatori

O lectie adevarata e lectia realitatii, nu a adevarului..Uite-te la ce se intimpla acum..Nu da nimeni doi bani pe tine..Toti se bucura cind nu sint in locul tau cind suferi, si te invidiaza cind ai success..Nu-ti fa iluzii..
Incredere sa ai doar in cei ce au dovedit..
Ce as vrea sa ramina cei ce cred..Nimeni nu mai crede in povesti ipocrite..Nimic nu e ce pare a fi.. Sintem atit de singuri, si de expusi..
Imi caut unele origini de samurai..

Thursday, November 12, 2015

Omul norocului

Azi a plouat, ca sa imi faca in ciuda toamna asta, si sa nu ma mai lase sa-mi vad teritoriile mele insorite..A plouat linistit, totusi, suficient de calm cit sa-mi duc gindurile la mal..M-am refacut, si acuma am luxul meditatiilor..Imi ploua cu toate misterele noptilor..Cind eram mic imi placea sa ies in ploaie, sa socializez, mai ales ca in fata blocului meu se bloca canalizarea, si se facea un mic lac, pe care putini aveau curaj sa-l treaca..Si noi, copiii stateam pe banci, si ne holbam la tot..Odata, un biciclist curajos a vrut sa treaca prin balta..Si-a luat viteza, si cind a ajuns in dreptul apei, si-a ridicat picioarele si a lasat bicicleta sa mearga singura..Doar ca, pe la mijloc, bicicleta s-a oprit, si omul a cazut, pe dreapta, direct in apa mocirloasa..S-a ridicat, s-a uitat la noi, ne-a injurat, si a plecat singur, alaturi de bicicleta prin balta..Noi am ris, ne-am simtit bine, si ne-am dus la apartamentele noastre..
Anii au trecut, noi am crescut, am terminat liceul, am devenit studenti, am trecut multe examene..In anul 5, aproape de terminare, un examen de specialitate, ceva cu chestii de nave si sisteme de propulsie, asistentul ma priveste direct in ochi, ca si cum m-ar recunoaste, si ma intreaba despre efectul giroscopic..Ha? Ce rahat  de legatura sa aiba cu subiectul meu? Ii zic ce cred..Se uita la mine ca la un vierme, si imi explica ca am picat examenul, ca n-am cunostinte elementare..Ce ma? Asta e un abuz..Il reclam..Bag pula in el, cine pizda ma-sii se crede? Si am picat examenul, si anul..Asa de-a-mpulea, aiurea..
Apoi mi-am adus aminte..Asistentul era tipul care cazuse in baltoaca, pentru ca efectul giroscopic al rotilor bicicletei nu era suficient sa-i asigure echilibrul..
Asta e..Am trecut pe urma anul, cu bine, si chiar m-am imprietenit cu tipul..L-am vizitat, mi-a facut cunostinta cu ai lui, acuma sintem cei mai buni prieteni..Mergem impreuna pe bicicleta, si ma urmareste tot timpul..Cred ca asteapta ca sa cad si eu in balta cu bicla..Hahaha, si chiar daca as cadea, chiar nu mi-ar parea rau, pentru ca omul pe care l-am cunoscut atunci e cel mai adevarat, si va fi..E chiar omul pentru care chiar as face sacrificiile vietii..Sint norocos ca l-am cunoscut..
PS Povestea e o fictiune, clar, pentru ca nu m-ar fi iertat nimeni, niciodata, pentru neroziile mele..Oamenii sint razbunatori, si pare ca asa chiar vor fi..Pare ca nu conteaza fiinta, ci ce credem noi despre..

Alter ego

Azi am avut o viziune..Nu stiu de unde, sau cum, pur si simplu mi s-a intimplat..De cind mi-am schimbat serviciul m-am si mutat, sa fiu mai aproape..Impart un apartament cu doi cretini, unul mai prost ca celalalt, care se contrazic si impung continuu..Unul la vreo 44 sa-i zicem K, altul la 65, sa-i zicem B..Amindoi sint ca tusea si junghiul..Sau ca sula si prefectura..Durerea in cur, si durerea in cot..In fine, astia doi imi fac greu de trait viata intre ei..Doar ca ma inchid in camera mea, si-mi vad de ale mele, ma uit pe net, etc..Ii si injur metodic, ca sa uit..
Azi dimineata dupa ce m-am spalat, imbracat, aranjat, epilat (hahaha, glumesc) mi-am pornit nava mea de 4 persoane, si am decolat spre job..Am aterizat normal, ca orice om care n-are prevazuta in buget teleportarea, hahaha..Bun, aterizez, parchez, si zic sa mai stau 5 min sa-mi revin..La radio era un program cu ceva chestii clasice, o tanti povestea cum ca Beethoven il admira pe Mozart, si cum compusese el o chestie ca replica la Flautul fermecat..Si  inceput piesa, care era cam zbanghie, parerea mea, dar la un moment mi-au venit in cap multe lucruri pe care le vazusem mai demult..Mi-am adus aminte ca in cautarile mele pe net dadusem de o pagina, ceva cu Infinitul  cu infinituri, sau asa, ca nu mai tin minte..Si m-a frapat ca in epoca asta a netului holografic, in care aproape atingi formele, si citesti telepatic, pagina asta era plata, pe un fond verde-albastrui, veche veche, undeva prin sec 21, sau XXI pe cifre romane:)))..M-a intrigat si l-am citit tot cap coada..La inceput mi s-a parut ca un sir de coincidentze, apoi am vazut ca eu si tipul asta, Florin, parca se numea sintem aproape la fel, ca si cum el ar fi trecut prin timp si s-a transformat in mine..Ha? Sau poate eu am calatorit in trecut, si, captiv si frustrat am scris asta..I-am revazut tot ce spunea ca si cind as fi scris eu!!! In fine, dupa un timp m-am calmat, si apoi am uitat..Dar azi dimineata mi-am adus aminte..Cum naiba sa fie asta posibil? Poate ca e un sir de coincidentze..Acuma e timpul sa ma dau jos din nava, si sa ma duc la job..Si vedem ce mai intelegem dupa, cind ajung acasa..

Tuesday, November 10, 2015

Variantele sufletelor

Viata e o suma complicata de complicatii.. Nu ma erijez intr-un teoretician, ca nici nu pot, si nici n-am competentze de nivel ipocrit..Ma limitez la a observa ce am putut, traind in mijlocul atitor furtuni..
Viata e o suma de secventze, adunate haotic din atitea intimplari cite ni s-au oferit, sau cite am vazut altundeva, din alte vieti..Secventze derulate rapid, in real, sau in slow motion, cele analizabile, sau  chiar posibile a fi metode de a reflecta, gindi, medita, la alte secventze posibile..
Esentiala in viata, dupa umila mea parere e cautarea cea fara de inceput, si de sfirsit..Cautarea continua a tot, si a fiintei proprii..Cercetarea a ce a fost posibil, pentru a gindi bine asupra noua insine..Pentru a raporta totul la noi, si noi la toti ceilalti..Nu e usor, cum nimic nu e niciodata usor, a ne compara capacitatile cu ale celorlalti..Pentru ca ei, priviti obiectiv au propriile talente, si determinari, asa cum si noi le avem pe ale noastre..Noi, si ei, si toti, semanam profund, e adevarat, asa cum e la fel de adevarat ca ne diferentziem profund..Pentru ca avem aceleasi capacitati in marimi diferite..
As vrea sa am talentele unora..As fi vrut sa fiu un muzician desavirsit, pentru ca am simtit muzica in toata fibra mea..Dar n-am putut, pentru ca nu am fost bun la a interpreta la un instrument, oricare ar fi fost..Nu as fi fost bun nici ca dirijor, pentru ca nu am cultura..Blablabla..Daaar, stiu ce functioneaza ca valoare, si ce fel se pot asocia combinatiile de armonii, desi pare ca asta nu e suficient, azi..
Nu stiu, eu simt intregul, si armonia in stilul meu..Am construit sute de inginerisme, care au functionat admirabil,  as putea spune..Asa ca o simfonie, doar ca la mine a avut altfel de constructie..
Viata e complicata..Si ne-o construim din bucati, care stiute, care preluate..Adunam armonii din ce reusim sa identificam..Azi am succes, ca am reusit sa combin ceva din unele adevaruri..Miine as putea avea acelasi success, ca pot sa combin variante la care m-am gindit mult timp..Dar, in tot acest interval, eu am ramas tot eu..Acelasi eu care s-a batut cu toate monstruozitatile imaginabile, sa sa reuseasca sa construiasca, dincolo de toate, din bucati, o lume a adevarurilor in care noi, toti, sa ne simtim bine, impreuna..
E un nestiut in toate..Pe care, noi l-am descoperit fiind atit de tandru si adevarat, incit ne-a facut  eterni prieteni, intru cautarea si descoperirea lui..Sint aici, esti oriunde acolo, undeva, intre noi e un fel legatura infinita a legaturilor dintre sufletele ce-si cauta existentele ce au fost, cindva..Te vad, si te aud, inca, si stiu ca si tu iti doresti sa ma vezi, si sa ma auzi..Sint la fel..Si stiu ca si tu inca iti doresti sa comunicam..Sint aici, si acum, si restul e doar ceva ce a fost, ca acum de atunci, o varianta pe care timpul a construit-o pentru cei ce vor sa fie impreuna..

Sunday, November 8, 2015

Reveniri

Trecutul ne dirijeaza, ne arunca firimituri de amintiri, ca sa ne faca sa mergem pe un drum..Si asta a incercat continuu, sa ne tina captivi in anumite locuri..Chiar daca mai vrem sa cautam alte drumuri..
Ce frumoasa e uitarea..Ce bine e sa ne eliberam de tot, si sa mergem in alte explorari..
Mi-a trebuit mult timp sa incep sa-mi caut un alt inceput..M-au blocat multe detalii stupide..Mi-a lipsit o intelegere, cred..Nu m-a ajutat nimeni, ba chiar m-au sabotat tot felul de maimutzarime..
De miine schimb tot, clar..Am atit de multe de facut, si atit de putin ajutor..Cred ca o sa ma ajut singur, ca altfel e absurd..Tre'sa rezist la multe..Acuma m-am mai refacut, e mai bine..Mama ce animale sint peste tot, genul ala ticalos-nemernic cu mintea odihnita si focusata doar pe ticalosii-nemernicii care intrec imaginatia.. Trecem noi si peste astea..Ne revenim la echilibru, si ne rezolvam problemele una cite una..

Friday, November 6, 2015

Schimbari

A fost un timp al furiei impotriva atitor nedreptati. E un timp al schimbarilor necesare. Asa ca adevarul sa revina printre noi. Bravo! E timpul ca viata sa revina, e timpul ca oamenii sa se adune impreuna pentru a-si construi o societate care sa-i merite! Si, pentru asta trebuie ca profesionistii sa-si faca treaba, si datoria..
Ma uit la cum a evoluat societatea romaneasca, cite contorsiuni, manipulari, exagerari, populisme s-au intimplat..Cite mizerii si mizerabili s-au ridicat pe valurile schimbarilor..Ma uit la citi idioti incearca sa profite..
Dar timpul va aduce schimbarile necesare..Chiar daca vor exista victime, asa a fost dintodeauna in istoria revolutiilor..Dar totul e pentru o eliberare ireversibila..Evolutia va fi continua..Se vor schimba toate, fundamental..Alte valori vor fi puse la baza unei societati noi, care incepe..
Sintem oameni, cu toate sensibilitatile noastre, si felul nostru de a gindi..Imi aduc aminte de lectiile de la CSP din liceu, despre forte de productie, relatii de productie, revolutii care apar cind relatiile de productie devin depasite..
Timpul le schimba pe toate.. Asta e mersul evolutiei..

Thursday, November 5, 2015

Verde crud

Uneori mi-e jena de mine..Ma simt rusinat de ce am fost. Imi vine sa intru in pamint, si sa hibernez acolo 1000 de ani terestri..As fugi de mine, oricind, ca sa ma eliberez de tot ce a trebuit sa accept..Si sa incep totul,  de la zero, ca si cind totul s-a sters, printr-un miracol al destinului..Desi,  sincer, daca ar fi sa inceapa totul, din nou, cred ca tot pe cunoastere as merge, oricite ar presupune asta..Si oricite greseli din trecut as fi facut, tot ar fi meritat..
Alteori sint atit de mindru de mine..Ca mi-am asumat atiiiitea riscuri, ca am incercat cite neincercate am putut, ca sa le vad, sa le simt, sa le traiesc..Si ma simt linistit cu toate, sincer..Nu ca le-am reusit cum as fi vrut, dar ca le-am incercat adevarurile atitor posibile experiente..Azi simt ca sint mai matur cu un miliard de ani..Si de asta mi-e bine, si ma dau mare si rotund..
Stiu ca mai am un miliard de experiente inca netraite..Vor veni si ele, cu timpul..Azi e momentul de acum, de savurat..
Verde crud, verde crud al primaverilor din trairile mele, te mai vad, te mai aud..Esti viata mea traita ciclic prin sperantele virstelor..
Si stiu ca si tu ma auzi..Verde crud ca cel din adolescentza mea singuratica..Verdele care punea stop fiintei.. Verdele deschis spre luminile verii, ca sufletele noastre spre iubire..Verde stop..Ne-am oprit din mers, ca sa incercam sa intelegem incotro ne indreptam..Si sa vedem cine, inca, mai sintem..

Vieti

Azi, la serviciul meu cel ignobil, am gasit un diamant violet, in forma de inima stilizata..Parea facut de un mester dibaci, de aia l-am luat, si l-am pus la breloc..Astazi diamantele sint foarte ieftine, de cind s-a descoperit asteroidul ala de diamant, si, mai ales, de cind s-au descoperit metode ieftine de a produce diamante artificiale de orice dimensiuni, forme, culori, etc..Na..Azi orice geam banal, orice bec laser, orice suprafata transparenta e din diamant..Unde sint vremurile cind ferestrele erau din sticla? Oho..
Da eu am pastrat diamantul violet..Dupa forma pare sculptat de Brincusi, ca el facea chestii din astea stilizate.. Da nu am eu norocul asta..Sculpturile alea, din vremea aia, glorioasa, sint azi in-estimabile, ca au valoare de simbol..Si aurul, si platina, si tot ce a fost atit de pretios atunci, azi sint derizorii..Technologia a inversat scara valorilor..Eh..Ce ti-e si cu evolutia asta..Doar banii au ramas, inca, un reper..
Mi-am schimbat si eu jobul..Acum sint la o alta masina, un robot uman anexat, cumva..
Ploua artificial..Ma uit prin ferestrele de diamant la lumea artificiala, de dincolo..Mi-e dor de o petrecere pe o plaja tropicala de pe indepartatul Pamint..Vreau sa simt sa traiesc in natura aia, printre acei oameni care spun doar adevaruri..Si care isi traiesc atit de natural vietile, care vorbesc direct, si din suflet..