Tuesday, November 10, 2015

Variantele sufletelor

Viata e o suma complicata de complicatii.. Nu ma erijez intr-un teoretician, ca nici nu pot, si nici n-am competentze de nivel ipocrit..Ma limitez la a observa ce am putut, traind in mijlocul atitor furtuni..
Viata e o suma de secventze, adunate haotic din atitea intimplari cite ni s-au oferit, sau cite am vazut altundeva, din alte vieti..Secventze derulate rapid, in real, sau in slow motion, cele analizabile, sau  chiar posibile a fi metode de a reflecta, gindi, medita, la alte secventze posibile..
Esentiala in viata, dupa umila mea parere e cautarea cea fara de inceput, si de sfirsit..Cautarea continua a tot, si a fiintei proprii..Cercetarea a ce a fost posibil, pentru a gindi bine asupra noua insine..Pentru a raporta totul la noi, si noi la toti ceilalti..Nu e usor, cum nimic nu e niciodata usor, a ne compara capacitatile cu ale celorlalti..Pentru ca ei, priviti obiectiv au propriile talente, si determinari, asa cum si noi le avem pe ale noastre..Noi, si ei, si toti, semanam profund, e adevarat, asa cum e la fel de adevarat ca ne diferentziem profund..Pentru ca avem aceleasi capacitati in marimi diferite..
As vrea sa am talentele unora..As fi vrut sa fiu un muzician desavirsit, pentru ca am simtit muzica in toata fibra mea..Dar n-am putut, pentru ca nu am fost bun la a interpreta la un instrument, oricare ar fi fost..Nu as fi fost bun nici ca dirijor, pentru ca nu am cultura..Blablabla..Daaar, stiu ce functioneaza ca valoare, si ce fel se pot asocia combinatiile de armonii, desi pare ca asta nu e suficient, azi..
Nu stiu, eu simt intregul, si armonia in stilul meu..Am construit sute de inginerisme, care au functionat admirabil,  as putea spune..Asa ca o simfonie, doar ca la mine a avut altfel de constructie..
Viata e complicata..Si ne-o construim din bucati, care stiute, care preluate..Adunam armonii din ce reusim sa identificam..Azi am succes, ca am reusit sa combin ceva din unele adevaruri..Miine as putea avea acelasi success, ca pot sa combin variante la care m-am gindit mult timp..Dar, in tot acest interval, eu am ramas tot eu..Acelasi eu care s-a batut cu toate monstruozitatile imaginabile, sa sa reuseasca sa construiasca, dincolo de toate, din bucati, o lume a adevarurilor in care noi, toti, sa ne simtim bine, impreuna..
E un nestiut in toate..Pe care, noi l-am descoperit fiind atit de tandru si adevarat, incit ne-a facut  eterni prieteni, intru cautarea si descoperirea lui..Sint aici, esti oriunde acolo, undeva, intre noi e un fel legatura infinita a legaturilor dintre sufletele ce-si cauta existentele ce au fost, cindva..Te vad, si te aud, inca, si stiu ca si tu iti doresti sa ma vezi, si sa ma auzi..Sint la fel..Si stiu ca si tu inca iti doresti sa comunicam..Sint aici, si acum, si restul e doar ceva ce a fost, ca acum de atunci, o varianta pe care timpul a construit-o pentru cei ce vor sa fie impreuna..

8 comments:

  1. Variantele sufletelor sunt muulte si uneori difera doar prin nuanta uneori. Io in vara am iesit din nigredo, dupa un sir lung de evenimente. A fost surprinzator si pentru mine ...vederea [acelui] totem, ceva ce am crezut [crezusem] ca pot sa vad doar in visele mele [(intr)unul din visele - test ce l-am avut]. DECI ..pot spune c-am cam renuntat la nuante; Insa n i m i c n u m a i p o a t e fi "a t a t d e v e s e l".(in realitate)
    Nu am inspiratia sa scriu mai mult.
    Dar imi place cum scrii tu aici. atat de gingas..

    Nici eu nu etaez la talente. ....Imi plac muzeele pe care mi le imaginez in mintea mea, ca fiind de diverse categorii si continand chestii speciale in ele, pe care le aleg eu (~doresc eu sa le includ). [ Tu aveai un muzeu de frici, nu-i asa?:)]
    Poate ca acest gen de muzeuri intra in (la) categoria lucrurilor "atat de vesele" la mine...(in gestiune) /lasand la o parte egoismul, si recunoscand totusi ca exista asa ceva "atat de vesel" (si)pentru mine.

    ReplyDelete
  2. "Zise ea firesc, si aruncind in eter puncte de vedere care l-au pus pe ginduri, si la alte, si alte reevaluari..Femeia, ah, femeia, cea perfect schimbatoare, si intotdeauna perfect conforma cu ea insasi, cea care tot deschide lumi..Cred ca de asta are in ea o eterna enigma, pe care cineva i le-a atribuit Otiliei..Enigma Otiliei..Ce ar putea fi vreodata mai adevarat decit a asocia o femeie cu o enigma nedezlegabila vreodata de o minte de barbat..Inima ei e acel teritoriu complicat, si fragil, pe care doar un explorator experimentat s-ar avinta sa-l cerceteze.."
    Asta e un citat dintr-o carte pe care am s-o scriu intr-un viitor posibil, cred:) Nu e plagiat:).
    Acuma zi-mi ce totem vazusi..Mai, variantele la care ma gindeam eu erau variantele pe care se puteau duce inainte sufletele, in drumul lor, merge si ca variante diferite de suflete, e cu multe intelesuri:)
    Bre, nu scriu gingas, ca sint barbat, si n-am in suflet atitea milioane de trairi complicat-subtil-ultra fine cum au femeile de la natura, eu descopar pe masura ce scriu, unele adevaruri, sau le gasesc valentze noi la chestii, in fine..
    Mai, pai pentru mine muzeul e locul ideal..Mersi frumos ca mi-ai adus aminte, eu cind vorbeam de muzee le si vedeam salile, holurile, colectiile, etc..Muzeu poate fi pentru cam orice exista; muzeul toamnei, muzeul de stiinte naturale, muzeul oraselor, al palariilor, al tristetilor, bucuriilor, muzeul evolutiei erotismului, etcetcetc..Absolut oricarui domeniu, lucru, fenomen, traire omeneasca, etc, i se poate dedica un muzeu..Pe mine ma fascineaza ideea de muzeu, mi-as petrece viata vizitind muzee, acolo e si stiinta, educatie, cultura, sintetizat, analizat, verificat, adica acolo sint valori certe dintr-un domeniu, ca e facut de specialisti..
    Vesel e, dar in muzeu e atmosfera de curiozitate, si dorinta de cunoastere:p

    ReplyDelete
  3. Nu raspund la intrebari pentru care raspunsurile ar fi urate.. (Sac!)Sa spuneam doar ca a fost o aparitie (chiar) fascinanta si dezgustatoare. M-a indispus pana la dezgust. Surprinzatoare prin momentul precis/in timp in care a ales sa apara.

    Am si eu o intrebare pentru tine. Iti place omleta cu sunca?(dimineata)

    ReplyDelete
  4. Te-am intrebat pentru ca ai zis tu de totem..Nu stiu daca e ceva legat de fetze ale unor divinitati ale indi(g)enilor, sau figuri care sa fie suficient de urite ca sa alunge spiritele rele (si mi-e lene sa caut pe net, sincer:)), sau, in fine, alte variante. Pina la urma mi-am invins lenea, si am gasit ca e o chestie sacra legata de ceva trecuturi mitice la vechii indieni. Na, e ultra-pozitiv, cum sa fie dezgustator? Doar daca nu e chestia aia cu serbarile penisului, unde se plimba prin oras statui babane cu organul in cauza:))
    Omleta cu sunca? Ce-ti veni?:))) Merge si o omleta, dar rar, nu-s asa mare amator de oua, bine, acuma o omleta delicioasa cre'ca oricui ii place. Dimineata nu prea maninc ca-s in viteza, tre'sa fac o serie de miscari pe 1/2 adormit, si nu-mi convine..
    As minca o omleta din oua de shtrutz, de curiozitate..Chiar, nu m-am gindit ce as mai minca, tot asa sa vad ce gust are..Da tu ce preferi sa papi bun?:)

    ReplyDelete
  5. Ma gandisem dupa ce am scris ca as putea sa caut in cartile lui Jung sa vad daca e pe undeva reprezentata. Ca' cu sigurantza este. nu ma-ndoiesc. Nu am studiat cartile lui Jung, ca' m-ar fi dezarmat suficient (de mult) pe drum, si-asa am-mers-la-sigur.

    Nici eu nu obisnuiesc sa mananc dimineata. Dar mi-am propus sa schimb asta de-acum inainte, ca multe lucruri de altfel. Cateva dintre ele le-am facut deja, si ma simt bine:))))).
    Pai,
    Pe locul 1 e omleta cu sunca. cu ceapa, ardei gras, marar, masline [taiate]....+ sunculita (afumata) Nu e nimic care sa rivalizeze cu asta.
    Nu obisnuiesc, si nu obisnuiam sa mananc dimineata, dar m-am apucat sa schimb asta. Si sunt convinsa ca masa de dimineata este cea mai importanta.
    Apoi, borsul rulzz.., cu carne de pasare si taietei de casa. He, bors magic, nu? :)
    Si imi plac si mancarurile mai grele ..in sos rosu...delicios.. La fel si conservele de peste in sos rosu de tomate. Yammy!!
    Uneori imi place si pateul. sa-l mananc. Cand mi se face pofta! (e atat de bun.... )
    Si orez cu lapte.&lapte-praf. E bun si ala.
    Dar nu lapte; nu laptele. Laptele nu-mi place. si nici nu beau(consum). De altfel nici nu e compatibil cu organismul uman. E destinat viteilor neintarcati, nu homo sapiens-ului Si poate ONG-urilor, ce sustin campaniile impotriva osteoporozei, finantate in spate de catre marii industriasi din domeniul lactatelor. La dulciuri nu deschid lista. ca simt deja miros de vanilie...
    :)

    ReplyDelete
  6. Am uitat de ardeii copti si de cascavalul topit.... - Dar cui nu-i plac astea?!?...
    Si admit de asemenea ca imi place fast-food -ul. -Nu traim 100 de ani....

    ReplyDelete
  7. Eu sint in principal cu ciorbe si salate, ca le pot pune orice in ele, si le fac sa aiba gustul pe care il vreau, se fac repede, sint usor digerabile, cit de cit sanatoase, asta asa in general. Maninc orice, nu fac mofturi, imi place enorm mincarea de bame cu pui, e ceva divin:). Puiul imi place la cuptor, piure, muraturi, mujdei, mi-e pofta de mamaliga cu brinza, si de sarmale de post (erau mai gustoase, cu ciuperci si orez) Merge si fast food cind si cind. Peste in conserva e bun, sa vezi ce fain e peste tocat marunt si maioneza iese o salata incredibila. Dulciuri cel mai bun e ciocolata. Si toate stropite cu cola:)

    ReplyDelete
  8. :D:D
    Amin!
    :))))))))))))))))))))))))))))

    ReplyDelete