Tuesday, November 17, 2015

Analize eventuale

Spatiul si timpul se invirt impreuna, in acelasi carusel universal..Pare ca se amuza, privindu-se, ca doi vechi prieteni..Sint tot eu, cel care scrie acum..Omul de peste timp..Ce ciuda mi-e ca spatiul, si timpul construiesc atitea bariere intre oameni..De fapt intre suflete..Ce bine ar fi fost sa putem clona oameni ai trecutului, ca sa putem vorbi direct cu ei..Stiu, intre timp s-au construit constiintze eterice, asa zise..De fapt sint programe care simuleaza constiintele unor oameni celebri, pe baza operelor, si gindurilor lor scrise, si cu care se poate avea o conversatie relativ decenta..Dar, care, sincer, sint cam seci..Ieri am discutat cu Napoleon, si Alexandru Macedon..A fost foarte interesant, recunosc, dar nu am simtit spiritul lor dincolo de vorbe..Le-am reprosat, pe fata, ca au fost dictatori nemilosi, si cruzi..Si am primit ca raspuns niste argumente..Nimic care sa ma faca sa le simt natura umana..In fine..Technologia mai are de avansat pina sa ajunga acolo unde chiar am putea sa simulam sentimentele..
As putea fi sufletul simetric al lui Florin..Care sa ma cheme, prin simetrie Nirolf:))), sau Niro, desi suna cam ciudat..Num ele meu real, cel social e un cod complicat, ca al tuturor celor din secolul asta..E o eticheta, mai mult..Mai degraba  mi-ar place numele Frolin, ca suna si comic, si interesant..Chiar, oare cum m-as putea numi? Miine am un meeting cu oamenii de la job, ceva despre relatiile inter-umane, si amor, si cum sa fim deschisi intr-o relatie, ce fel sa incercam sa intelegem ca barbati, femeile..Si asta mi se intimpla mie, care am fost atit de circumspect relativ la tot ce tine de femei, pentru ca am avut atitea deziluzii..Da, stiu, nu toate femeile sint la fel..Si eu sint pretentios, e adevarat, dar am motivele mele sa fiu..In fine, e discutie lunga, inteleg si punctele de vedere feministe, dar eu ramin la felul meu de a intelege natura unei relatii intre barbati si femei..Pentru ca asa sintem construiti..Un barbat are un fel de a fi, o constiinta mai autoritara si decizionala.. Cu responsabilitatea alaturi..Iar femeia eu o vad ca partener etern..Omul cu care sa construiasca lumi..
Pe femeie eu am inteles-o ca pe o partenera cu care sa te alaturi in tot ce existi..Pentru ca sintem construiti sa fim impreuna, chiar daca, de multe ori avem viziuni diferite..Pentru ca, si iubirea e un teritoriu al controverselor..Pentru ca sintem oameni

14 comments:

  1. ...De ce-ai stricat articolul de la jumatate 'ncolo....?..

    ReplyDelete
  2. Florin............., Superficialitatea.....PUTE.
    (Mie-mi Pute.) .....
    (Tie nu-ti pute?)


    :)

    ReplyDelete
  3. :),Okay:), trebuie sa lamurim ceva. :)

    Eu am trecut prin Saturn in ultimii 3 ani 1/5.
    Si am trecut deplin (,si complet).

    Tu ...nu realizezi..( 'deplin' ).. o a r e .... asta? :)


    Ma opresc aici

    ReplyDelete
  4. Raspunde-i. te rog. o data.
    Macar de data asta.

    ReplyDelete
  5. Mama.... Nici psihiatrii nu-i vindeca pa unii.. ( Da-i calmeaza!!! )

    ReplyDelete
  6. I didn't do it:))), bre, am fost sincer, ca avusei deziluziile mele, na, ce tu nu ai avut neplaceri in relatii cu unii barbati? Ca e o gradina zoologica peste tot:)) Da' nu-l stricai pe el pe articol, e cum ma gindii ca e cind, cum e, na..
    Dap, superficialitatea si mai ales prostia pute rau de tot, stiu ca am avut de-a face cu tot felul de specimene, eh..
    Bre, bum trecusi prin Saturn, ai fost in excursie?:))
    Pai ce sa-i raspund? Si cui?
    Pai na, psihiatria ajuta relativ, da daca cineva e deranjat tare la mansarda, pai trebe ajutor mai de sus:)))
    Eu vreau, sincer, doar liniste, si echilibru, si il caut, dar viata asta, intilnirile cu tot felul de dezaxati ma cam confuzeaza..Na, asta e viata, ce poti sa spui, ca diliii ramin la fel, cu ei nu poti ajunge la consens, mai bine fugi de ei cu toate picioarele..Totul e sa ramii relaxat la toate nebuniile, si sa te concentrezi pe propria ta evolutie, ca oamenii sint asa cum sint..
    Uite o mostra de cum sa simtim ca traim, e de mincare, nu de sex:))
    https://www.google.ca/search?q=aperitive&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMI3pfq2LSbyQIVCjI-Ch1gsguW&biw=1280&bih=841

    ReplyDelete
  7. Bravo pentru raspuns.
    Multe bunatati, multe gusturi, multe situatii, multe persoane mai mult sau mai putin ciudate ...
    Important e cu ce gust ramai dupa ce "simti ca traiesti" si sa mergi mai departe. Mai poti gasi bunatati, de orice natura.

    Gabi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adevarat, cercul trairilor e maaaaare, si plin cu surprize placute, si neplacute, deasemeni, pentru ca asa le primim.. Si noi alegem ce ne face sa simtim ca traim, toate din toate, fie ca sint momente, sau oameni adevarati..Mi-e pofta de a ma conecta cu un suflet autentic cum mi-e o pofta de un pui la rotisor cu mujdei, piure, si muraturi:)

      Delete
  8. Gabi, a lasat el monstre si despre alte aperitive mai picante.;) pa site ,

    recunoscute doar de cunoscatori...


    ...Indentificarea gustului -cu care ramai dupa-seamana cu o extractie de stomac....:), :),
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Recunosc, am fost indecent, asa, cind si cind, dar mi s-a parut atit de adevarat, ca n-am putut sa ma abtin:) Se leaga toate, hahaha, e delicios, pe undeva..Decit o poza e indecenta, na, dar, in rest n-au fost decit descrieri, da' asta a fost in perioada cind erau variante diferite de freze pubiene, cind erau:))

      Delete
    2. ...Suntem in public?, :) aici pe "blog"-ul tau ...? ...

      Delete
  9. Sintem intr-un pubic public, ca in gara, sau ca in parc, sau la mall:)), de asta nu pot sa vorbesc prea colorat cu referintze la sex, sau na, sa zic prea pe sleau adevaruri ultracunoscute de toti, ca nu da bine cica sa fii vulgar, ca zgiriie unele sensibilitati..Adevarl e ca am incercat picanterii de astea, si par cam nenaturale cu felul meu de a scrie, dar am zis sa experimentez sa vad cum iese textul, a fost cam primitiv, si de asta n-am mai scris dar cred ca o sa mai incerc ceva, in alt stil, sa vad si cum vine inspiratia, parca ceva fantezii, sau variante real-posibile as incerca, da ma gindesc sa nu zica lumea ca-s obsedat, hahaha, eu si obsesiile:))
    Acuma sincer, un text merge daca spune ceva interesant, altfel e pierdere de vreme, si cititorii de azi nu mai au rabdare..

    ReplyDelete
  10. Orice ai scrie referitor /vis-a-vis de asta nu poate rivaliza cu scena lui Umberto Eco (in Numele Trandafirului) dintre un tanar calugar si... [..Italienii astia.. ] :)
    1000m deasupra Romei. cine-ar fi crezut?:)... [ raspuns: cine s-ar fi gandit.:) ]

    Weekend placut!

    ReplyDelete
  11. Nu stiu scena:), bine clasicii scriu bine gindit si profund, cica asta e diferentza, ca erotismul sugereaza pe cind porno arata, na, depinde, ca nu e o limita bine definita, daca la asta te refereai:)

    ReplyDelete