Thursday, November 19, 2015

Compatibilitati de incompatibili

Sufletele au nevoie de suflete mai mult decit corpurile de corpuri..Si noi sintem si oameni-ginduri, oameni-griji, oameni-trairi, dar sintem, dincolo de toate intimplarile vietii, oameni-suflete, care tinjesc sa comunice cu alti oameni-suflete, pentru ca vrem sa simtim vibratiile trairilor celorlalti in noi insine..
Sintem oamenii momentelor reflectate in reactiile simtirilor, pe care alegem sa le aratam, sau nu..Dar sufletul simte intotdeauna, intuitiv, trairile altor suflete, simte diferentzele, posibilele apropieri, pentru ca sufletul are capacitatile lui nespuse..
Sufletul are inteligentza lui proprie, pentru ca stie sa discearna aproape matematic..
De asta  ma gindeam ca, plecind de la capacitatile absolut uluitoare ale sufletului, o iubire e un miracol, pentru ca asta inseamna un noroc ca 2 suflete sa fie reciproc-iubibile, sa se completeze unul pe altul perfect, si sa fie antagonice la fel cum pot fi de compatibile, dar intr-o masura oarecare toate, in acelasi timp in care comunicarea dintre ei arata valori perfect identice..Pentru ca poti fi firi total diferite, dar pe un sistem de valori identic poti construi o relatie de duritatea diamantului..
Se spune ca sufletul se vede prin ferestrele lui, ochii..Si uite cum, prin priviri, sufletele se pot simti, si intui..

4 comments:

  1. Sint diferente si posibile apropieri, reluandu-te...
    Dar fiindca tot ai adus in discutie subiectul - aici vreau sa aduc in lumina ideea mea sau viziunea mea de frumusete
    fiindca am lasat ieri zvarlita numai, oarecum, perspectiva mea asupra-i. Deci,
    La femei eu vad |apreciez blandetea si seriozitatea (diferita intrucatva de cea a tupeului si aa.....Pretentiei):),
    iar la barbati blandetea si echilibrul.
    (Generozitatea e si ea in top3.)
    (Atata tot.
    Eu nu vad altfel frumusetea.)

    ReplyDelete
  2. Sint multe calitati bune de pus in top, a fost o discutie pe tema chestionarului lui Proust cu CTP si Eugenia Voda, aici, http://www.eugeniavoda.ro/ro/emisiuni/presa/cristian-tudor-popescu-2011, memorabila discutie despre natura umana..Ea, ca femeie aprecia la barbati fortza, si capacitatea de a-si proteja partenerul, plus, dincolo de orice, bunatatea, si asta e valabil si pentru barbati, si femei deopotriva, pentru ca blindetea si generozitatea deriva dintr-o bunatate profunda, a fiintei:) Asa e, frmusetea poate lua multe forme, si e pacat ca e atit de rara in lumea asta de azi, dar exista, si ea ne cam salveaza sufletele..

    ReplyDelete
  3. O mai da-n bara si Eugenia Voda, sau o fi vrand sa faca pe plac telespectatorilor, sau or fi preferintele dumneaei personale... Mamifere pine de fortza cautavor doar femelele, nu femeile... Du-te si intreaba o femeie klumea,culta, zi-i cum vrei, asta si urmareste-i reactia:))..

    ReplyDelete
  4. Fiecare dama cu preferintele ei:)

    ReplyDelete