Saturday, October 25, 2014

Asteptare

Lumea e o intimplare..Viata e o asteptare..Drumul e o intimplare..Orice poate fi orice..
Stam pe un peron, undeva intr-o gara din lumea asta..Asteptam un tren..Nu stim care dintre toate, care vin de undeva, si se duc undeva..Un tren care sa ne duca intr-o alta gara, de unde sa luam un alt tren..Si traim asteptind si pe acest peron, si in tren..
Uneori iti vine sa te urci in toate trenurile si sa strigi..Dupa care iti dai seama ca ipocrizia celorlalti iti va arunca o privire sinistra..Si atunci iti iei drumul si intimplarile pe cont propriu..Iti asumi esecurile inainte ca sa se intimple, ca sa nu ai deziluzii..
In sala de asteptare e bine..Rasfoiesti o revista, mai citesti un capitol dintr-o carte, asculti muzica..Si uite asa trece timpul..Si cu el, si noi..Peste 100 de ani ne vor fi uitat complet, toti..Ca pe atitia altii..

9 comments:

  1. Nu, viața nu e o așteptare. Ce s-ar întâmpla dacă toată lumea ar aștepta să facă ceilalți primii pași? Acționează dacă îți dorești ceva, altfel vei avea regrete. Ok, se poate întâmpla ca răspunsul să nu fie cel dorit..și ce? Viața merge înainte! Printre reușite și eșecuri ne strecurăm și mergem înainte. Nu te lua după gura lumii, și nu pune preț pe ce spun sau gândesc ceilalți despre tine, oricum și orice ai face nu vei putea fi pe placul tuturor. Fii așa cum simți pentru a fi în armonie cu tine însuți.
    Zi faină să ai!

    ReplyDelete
  2. Ba da, viata e o uriasa asteptare, doar ca facuta de fiecare asa cum stie, pentru ca tu actionezi in felul tau, dar daca nu primesti raspuns nu e vina ta, sau nu depinde de tine..Daca in societate din cauza crizei nu sint joburi tu astepti ca ele sa apara, si intre timp iti iei un job pentru supravietuire, dar asta inseamna tot ca astepti jobul tau, in care chiar esti competent..
    Apoi cind iti cauti un partener de viata, tot asa, tu vorbesti, spui, arati, dar daca nu gasesti nu e vina ta, si atunci astepti..
    La asta ma refeream cind spuneam de asteptare, ca esti tot timpul in stand by pina cind se intimpla si ceva bun..Dar, in general eu nu incerc sa am asteptari bune de la oameni, si imi fac viata in felul meu, nu pierd vremea, doar ca, asta e deocamdata..Si ca tot ziceam de joburi, in curind vor fi foarte multe, asa arata piata, ei bine, atunci am sa-i tratez si eu pe angajatori asa cum m-au tratat si ei, asa de simpatie, ca sa nu se simta neglijati, desi cind au ei nevoie de tine isi schimba si atitudinea, asta e clar..Ca ei vad lumea ca pe un morman de bani din care cauta sa puna mina pe cit mai mult pot:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A fost doar un sfat..Sigur că fiecare face așa cum dorește și simte, și așa e cel mai bine. Să ai noroc de un job pe măsura pregătirii tale și care să te mulțumească în toate privințele. Toate cele bune și o săptămână ușoară îți doresc.

      Delete
    2. Absolut, ai dreptate cind spui despre asteptarea pasiva, dar pe mine m-a revoltat ideea de pasivitate, pentru ca eu am fost activ, am cautat, si mi s-a raspuns destul de urit la toate incercarile mele de a contacta oameni si a schimba cu ei idei interesante..Sint foarte multe de spus, probabil ca ne trebuie foarte multa rabdare si tutun:)
      Multumesc frumos pentru urari, vin si joburile alea technice pentru ca asta e mersul lumii..Domnul Boia, un foarte bun istoric, deci om care cunoaste trecutul si ar putea evalua cam cum va evolua lumea spunea ca nu putem prezice absolut nimic, si ca toti care au facut-o au dat-o in bara destul de rau:)) Eu ziceam doar ca viitorul clar e unul technic..De fapt e unul al aprofundarii cunoasterii in toate domeniile, si oamenii viitorului vor fi mai degraba creativi si visatori, pentru ca vor avea la dispozitie roboti care sa faca muncile fizice pentru ei..Asta mi se pare fabulos, si cred ca chiar asa va fi..

      Delete
  3. Bravooo! Stai cu ochii pe ei!
    Asteptarile vor avea si un raspuns.

    Gabi

    ReplyDelete
  4. Sa speram ca vor fi multe raspunsuri pozitive, desi nu ma indoiesc, pentru ca piata e in urcare, sint potop de joburi pentru semi-calificati:)), apar si incet incet pentru technici..Ne descurcam noi, ca acuma e muuuuult mai bine, de departe, dupa toti anii astia de sec si pustiu..Supravietuim, ca sintem experti in asta, ba chiar artisti:)))

    ReplyDelete
  5. Nu m-am putut abtine... Am citit aseara gandurile de pe pagina acesta..
    M-am bucurat ca nu l-ai uitat pe Paler,...din liceu.:) Si nici Decalogul.:)
    .. Decalogul filozofului mi s-a parut si-a continuat sa-mi para, in tot acest timp, cu mult peste cele 10 porunci (decalogul crestin). "Sa astepti oricat. Sa astepti orice." Prima n-a fost niciodata prea greu de inteles..pentru mine..Insa a doua... Acel "orice" a fost .. Toate oricei-urile la un loc. Sa te citez:
    "Ce e diferit e ca ce ai crezut ca ti se poate intimpla a fost cu totul altfel, si la alta scara..Adica nu ti-ai inchipuit ca mizeriile vor fi atit de dureroase si neasteptate."

    ReplyDelete
  6. (Te-astept ca sa nu mor.) /Era cineva care-si repeta asta...:)

    ReplyDelete
  7. Pai nu? N-am dreptate? Ca am indurat multe, ma rog, si eu ca si oricine, ca doar semanam toti..
    Eu nu eram asa un cititor al scrierilor dlui Paler, pentru ca mi se parea arhaic, la inceput..L-am descoperit in timp, vazind cit de bine sintetizeaza in cuvinte natura umana..Am revazut interviul cu el http://www.eugeniavoda.ro/ro/emisiuni/litere-si-filosofie/octavian-paler
    Sint multe de spus, el a trait alte vremuri..

    ReplyDelete