Friday, December 28, 2012

Sarbatori miro-bo-ro-mibo-lante



Se pot spune multe, se pot scrie volume peste volume, biblioteci peste biblioteci, despre orice..Stiinte, arte, ce simtim, cum ii vedem pe ceilalti, cine credem ca sintem, ce gindim, ce fel gindim, cum percepem si analizam tot e e imprejur, cum a fost trecutul, cum e prezentul, cum anticipam ce va fi..
Putem scrie folosind logici, de la cele mai simple si naturale, pina la cele mai contorsionate, putem scrie cuvinte multe fara nici o logica si nici o idee, ca in poemele dadaiste, putem fi clasici, romantici, moderni, postmoderni, etc etc etc etc..
Dar putem scrie lucruri interesante, cu idei, cu jocuri de cuvinte, care sa solicite in primul rind inteligentza cititorului..Asa cum se facea mai demult..In fine, se pot scrie multe..Netul, dupa cum am vazut suporta orice, mai mult decit a suportat, cindva, hirtia..
Sint sarbatori..Atmosfera e impodobita cu multe detalii de la kitsch la arta pura..Se creeaza o lume imprejur, care sa iti dea o stare euforico-magico-spirituala, ca sa cheltui cit mai multi bani pentru cadouri..E firesc, reclama e mama comertului..
Afara e alb cu pete cenusii..Inauntru e o liniste tot alba si solitara..E un timp de bilanturi, de revazut amintiri, de baut licori de tot felul, de meditat, si de visat..E un echilibru universal..Toate sint asezate frumos, estetic, ca exponatele din muzeu..Ni se arata simplu, si direct, iar noi ne plimbam printre ele, si le admiram..
Sarbatori elegante, galante, distinse, elevate, si picante va doresc! Sa va fie bine, sa va amintiti cu bucurie de copii, tot ce a fost frumos..Si, plecind de aici, sa incepeti un an nou  cu sperantele in magiile viitorului..Ca, de fapt, ce e fabulos, de abia de acum incepe..Ca in romanele nescrise ale lui Jules Verne..

No comments:

Post a Comment