Friday, December 28, 2012

Cunoastere si intrebari



Cel mai greu lucru din lume e sa inveti..Sa memorezi, sa intelegi, sa poti reproduce cu acuratetze ce ai invatzat, si apoi sa construiesti tu, cu tot ce stii lucruri noi..Efortul de a invata nu are grad de comparatie, cu nimic, pe lumea asta..In toate timpurile..A invata iti da satisfactii uriase..Cu mult mai mari decit a te simti reusit intr-un domeniu, sau a fi admirat pentru realizari, opere, etc..Cind inveti intri intr-un  sir al starilor pasionale, succesive..Treci de la bucurie, la agonie, la melancolie, la extaz, tristete, etc etc..Treci prin stari profunde, in care eurile tale se lupta, isi declara armistitiu, se imprietenesc, se iubesc, se cearta, apoi iar se imprietenesc, continuu..
Cind inveti te reconstruiesti..Iti recompui fiinta din piesele ramase de la ultima agonie..Dupa care, decolezi iar, urci sus de tot, plutesti un timp, si cazi iar direct in nas..Apoi iar te aduni, si iti promiti ca data viitoare nava ta va fi mult mai bine construita, ca sa nu mai poata, vreodata, sa piarda altitudine..Numai ca, nu intotdeauna depinde de tine..Sau de nava..
Spun de invatat, pentru ca am vazut multa prostie..Enorm de multa..Si m-a contrariat..Acum in secolul asta plin de cunoastere..In fine..
Imi lipsesc intilnirile cu oameni deosebiti..Foarte mult simt lipsa de valori, si de pasiune pentru valori..Si de comunicare sincera..Imi lipsesc conversatiile acelea pline de idei si variante de logici..
Poate s-a schimbat lumea, poate m-am schimbat si eu..Tot ce se poate..Dar placerea aceea a comunicarii intre spirite inca o caut..Si nu ma las asa usor..

2 comments:

  1. De acord cu tine, sa inveti este foarte greu, dar si mai greu e sa aplici ceea ce ai invatat...intreaga calatoria a omului prin viata inseamna acumulare continua de cunostinte in vederea evolutiei, atat individuale cat si la nivel de omenire. Uneori stim ce si cum, insa punerea in practica ne face sa ne adresam atatea intrebari incat, uneori, ne indoim de cele invatate.
    Desi noi, oamenii, suntem singurele fiinte capabile sa comunicam verbal, nu e chiar atat de simplu pe cat pare. Exista persoane cu care putem comunica, si altele cu care ne este imposibil sa schimbam doua vorbe. Pe unii oameni ii simtim, in timp ce altii nu ne transmit nimic. Iar dincolo de toate, vorbele lui Einstein sunt mai actuale ca oricand..."Imi e teama de ziua cand tehnologia va inlocui interactiunea umana. Lumea va avea o generatie de IDIOTI"..

    ReplyDelete
  2. Ooooo daaaa:))) Deja sint multi idioti pe planeta, si e ffff greu sa mai gasesti persoane cu care sa discuti normal, asa e..

    ReplyDelete