Sunday, December 30, 2012

Citeva schimbari


A mai trecut un an..Am trait sa il vedem..Acum se duce..Il conducem spre gara..Sintem in sala de asteptare.. Ne uitam la el, ne mai uitam imprejur sa vedem fetele celorlalti..E o veselie melancolico-nostalgica care pluteste asa, ca o ceatza, peste tot..Sint zimbete, priviri in gol, grimase, gesturi de prietenie..Toate amestecate asa, ca piese dintr-un puzzle fara sfirsit..Gara e la fel..Pe ea nu au schimbat-o anotimpurile..In colt mai cinta cineva..Sus e acelasi tablou..Coloanele sint la fel de drepte..Ferestrele mai au pe ele urmele anilor..
Miine mergem pe peron..Cu toti..Ne vom umple, pina atunci, asteptarile cu promisiuni..Ne vom aminti de tot ce a fost frumos, si bun..Si vom uita ce a fost rau..Vom trai mult, si adinc, despartirea de domnul 2012..Apoi ne vom pregati cu alai si fanfara sa-l primim pe tinarul 2013, care va sosi miine, cu acelasi tren..Fix la 12 noaptea..Vom sta iar, si vom astepta, sa vedem cu ce e imbracat 2013..Si cit de larg ne zimbeste..
Va fi bine, cred..Pentru ca noi vom fi aceiasi..Mai batrini cu 1-2 zile..Dar cu aceleasi zimbete pictate pe masti.. Ca sa ni se asorteze cu hainele elegante..De tinuta..Elaborate..Asa, de impresie..
A, sa nu uit..E o formula de nou venit..Suna asa: LA MULTI ANI! E pentru ce ne dorim sa ni se intimple.. Pe viitor..Pentru ca acum sintem asa de ocupati domnule cu chestiile standard de inceput de an.. Chiar, uite ca, in furtuna asta de schimbari, am uitat ca de fapt incepem ceva nou..Hm..Un nou inceput..Cind ni s-a mai intimplat asta? Buna intrebare..Tre'sa ne mai gindim..

No comments:

Post a Comment