Sunday, December 30, 2012

Meditatii


 Timpul e continuu..Curge, ca un fluid..Pe strazi, prin cladiri, prin noi..Trece prin orice spatiu..
Timpul nu are repere..Pentru ca reperele sint ale noastre, ale oamenilor..Noi fixam durata unui an, a unei zile, a unui minut..Noi alaturam unele date cu unele intimplari..Noi masuram, si noi decidem cind se sfirseste un an, un secol, o lume..Noi calculam cit mai este pina la, sau pina la..Asa cum o facem si cu spatiul..Noi facem tot, noi oamenii..Noi, cei autoproclamati "masura tuturor lucrurilor"..Desi, pina acum, nimeni din toti nu a cistigat vreo batalie cu timpul..
Nu am stiut niciodata sa inteleg natura umana cea schimbatoare..Bine, stiu ca exista justificari, sau explicatii stiintifice..Si totusi..Probabil totul ar trebui lasat asa, sa isi gaseasca singur un raspuns..Daca el exista..
Mintea e de multe ori confuza..Sintem bombardati cu informatii absurde, continuu..Parca nimic nu mai are sens, imprejur..Nu mai exista nici o logica posibila..Totul e amestecat..Ca in mintea unui student inainte de examen, si, care, pleaca printre zapezile timpului spre locul umilirii sociale..
Poate ca frigul e, de fapt, societatea..Cine stie..Iar viata noastra ar fi un drum prin aceleazi zapezi, de altadata..

2 comments:

  1. Nu intotdeauna exista o explicatie stiintifica la ceea ce ni se intampla, si poate e mai bine asa, prea ar fi totul ca la carte, iar noi am fi ca niste robotei :) Viata nu poate fi programata dupa anumite scheme, schite sau modele. Trebuie doar sa luam totul asa cum vine, stie Viata de ce si cum, nu?
    Ei, uite ca s-a mai dus un an, cu bune si rele, dar a fost un an din viata fiecaruia...il adunam la anii ce au trecut deja, il scadem din totalul al carui numar nu-l cunoastem...hmm, mai bine asa ;) Lasam in urma tot ce a fost greu si urat, si pornim cu speranta ca Noul An va fi mai bun si mai frumos, iar noi, oamenii, mai intelepti...

    Un 2013 asa cum ti-l doresti, cu liniste in suflet, sanatate, multe bucurii si impliniri.
    An Nou fericit si La Multi Ani!!! ...si distractie maxima la trecerea dintre ani :)

    ReplyDelete
  2. La multi ani, si sa ne fie bine si frumos, si sa iubim, si sa traim asa cum ne dorim, fiecare! La trecerea dintre ani ne distram, bem, hic, apoi ne uram ca bine sa ne fie, hic, sa traisca toata galaxia in pace si noi sa le fim sefi, hic, ca na, sintem buricul univerzului, ca sintem frumosi, destepti, geniali, si, hic, care pe unde, cine, ce cum va doriti, ca na, hic, am uitat ce-am vrut sa zic, da, hic, ete na..
    Sa ne, sa va, aleluia, ce ne-am distrat, hic, ete cum e paharul asta dublu, si lumea la fel, hic, numa eu sint pe baricade, toti dorm sub mese, mai beau pe asta si ma culc si eu pe sub mese sa vad un loc liber, numa bine, va pup, care pe unde, paa, sforrr..

    ReplyDelete