Thursday, December 29, 2011

Rotatii


Timpul vine, se rasuceste, se intoarce, merge pe drumuri doar de el stiute..Timpul, e, de fapt, o alta dimensiune a spatiului..O alta latura, care, ne insoteste in toate micile noastre explorari..
Riemann a dezvoltat matematicile unor spatii n-dimensionale, a construit teorii pentru universuri posibile.. Noi, insa, traind intre cele 3 dimensiuni am invatat sa ne adaptam lumilor accesibile..Poate, ca, totusi, Universul cel nemarginit are limite cele 3 dimensiuni, asa cum are viteza luminii, si Zero absolut ca temperatura..
Stii, de fapt, prin tot ce facem, ca indivizi unici, sau ca specie, ne cautam identitatea...Sau identitatile..Vrem sa aflam cine sintem..

2 comments:

  1. eu cred ca timpul e doar o alta parte din noi, e magic! mereu ma obsedeaza ritmul sau accelerat,uneori il seduc si mai castig cateva clipe de ratacire, insa stiu ca ma amagesc doar...timpul alearga, dar in acelasi timp ramane prietenul nostru...cu el mergem alaturi, el ne tine uneori de mana si el ne cunoaste trairile, ne strabate in zig-zag vietile...

    ReplyDelete
  2. Cineva spunea, mai demult, ca timpul e umbra noastra..Acuma, fiecare il vedem in mod personal..Si poate ca si el ne vede in felul lui..Si, uneori ne e prieten..

    ReplyDelete