Thursday, December 8, 2011

abc


Ascultam, sau privim, sau simtim cum ne emotioneaza operele de arta, cum se introduc frumos in adincurile sufletului si tulbura apele..M-am intrebat de multe ori cum functioneaza mintea cuiva care creeaza.. Ce anume stari, sau fenomene se petrec in creierul artistului, de poate construi acele "ceva-uri" care sa ne impresioneze..
Poate ca raspunsul e chiar in intrebare..Talentul, sub diferite forme, e in noi toti..Ceea ce ne diferentiaza e probabil cantitatea si calitatea efortului pe care il depunem ca sa dezvoltam acea samintza micutza intr-un arbore..Cum se spune, opera e 1% inspiratie si 99% transpiratzie..
Creatia e cautare, explorare, efort, nereusite..Intre care apar si citeva idei bune..In timp, intuitia formata prin experiente ne invata cum sa evitam variantele fara iesire, si sa mergem spre ceva valoros..
Creatia e durere constienta..E capacitate de efort, pasiune..Luciditate si efort urias..E ceva ce am vrea si noi..

1 comment:

  1. O banca...pot sa ma asez? E umbra partial. Am 3 optiuni pentru a-mi urma drumul: stanga, dreapta sau inainte. Insa mai exista o optiune: pe iarba, undeva in saptele bancii. :) Pana la urma si banca aceasta inseamna arta, nu? Si ea merita privita!

    ReplyDelete