Saturday, December 17, 2011

Mozaic in culori

Lumile ne umplu inauntrurile, si ne inconjoara pe dinafara..Lumile de peste tot sint cu noi, oricind..Ele ne picteaza peisajele starilor..Cu-culori de amintiri din trecut-prezent-viitor..Ele ne cinta armonii, care ne aduc echilibru, si pe ele le chemam cind simtim ca mergem pe nisipuri miscatoare..Lumilelumilelumile..Ale noastre, ale lor, ale celor ce au fost, sau inca, sint..
Lumile se pot construi pe cuvinte, pe imagini, gesturi, trairi, momente, atmosfere, clipe, perceptii, ginduri, a-mintiri, frici-fericiri, peisaje din eu-ri, evolutii, miscari asamblate din pasi, forme, fonduri, pri-viri, sen-ti-men-te, explorari, determinari, apropieri-departari, analize-sinteze, clarificari, timp, spatziu cu n dimensiuni, su-flet, si pe atitea infinte-infinituri induse, pe tot si toate care, cum, pe unde, cumva le..Sau nu le..
Un zimbet ne mira..Ca-contrasteaza cu dileala cotidiana..E ca un tablou modern intr-o galerie classica..Ca parca vine dintr-o alta dimensiune..
Pasii prin muzee sint pretiosi, asa ca exponatele..Ar trebui asezati, si ei, in vitrine..Pusi intre geamuri colorate, functie de anotimp..
Are vreo logica ce am scris? Daca cineva o gaseste, va primi un premiu mare cit stima si consideratiunea tutu-lor..Altfel, daca nu, e din clubul nostru..
Rugam, nu trageti in pianist..E si el monoton ca succesiunea alb-negru din clapele pe care le apasa zi de zi, an de an, vieti de vieti..Acum si pururea si-n vecii vecilor..Amiiiiiiiiiiiiiiin...[Cortina cade, aplauze]

1 comment:

  1. :)) recunosc ca esti un fenomen! Viata ne curge prin vene si e suficient noua. Tu aduci lumea in prim-plan pentru ca tu iti traiesti viata, ai renuntat doar sa existi. Frumos conturat acest tabou: mozaic in culori...

    ReplyDelete