Sunday, June 3, 2018

Dadaisme pe val

E dacit o maaaaare liniste, si o dileala de dincolo de lumea asta care tot vine sa ne bintuie, ca cica trecutul ne urmareste mai ceva ca unii sau unele..Na, tre'sa le bagi in ma-sa pe toate, si sa te focusezi strict pe ce "se merita" dacit-dacit-dacit-dacit. Ce bine era cu suprarealismul si dadaismul, ca ziceai ceva, si lumea incerca sa caute subtilitati profunde, si chestii, si trestii referitoare la univers, la lume, la oameni, la evolutia noastra, ba chiar referitoare la unele preziceri posibile, considerate mai tari ca ale lui Nostradamus, oho, ala era considerat mic copil fata de ce erea acilisha. Da' era totul asa de subtil ca nici nu te gindeai ca era posibil. Bine, la cit e de avida lumea de azi de interpretari, na, te ia si te toaca marunt, chiar daca tu spui chestii clare, si aproape ne-interpretabile. Ma rog, nu conteaza, ca oricum lumea te toaca, orice ai face, si oricit, fie ca e bun, sau rau, sau mediocru-inutil. Sau poate ca e o chestie si aici, ca ceilalti vor sa se evidentieze cu ceva, daca nu pot cu ce au, si sar pe tine daca esti in atentia generala, de aia e ultra-bine sa ai viata ta privata si gindurile tale mai ferite de indivizi de aia. Na, lumea e un amestec, nu poti sa o cataloghezi, sau blamezi global ca ti se intimpla uneori niste nasoale, care vin de la niste indivizi nasoi, de fapt, chiar daca ti se intimpla asa de des, ca pare ca-s organizati in vreo conspiratie, sau ceva, ma rog, organizati e mult spus, au doar interese comune, si fac chestii ca sa ii satisfaca. Azi Dumnezeu e banul, de parca totul e construit pe sec, la plesneala, ca si cum calcam pe valori, ca na, noi chiar sintem niste idioti perfectionati in timp, prelucrati bine, si capabili de atitudini si actiuni la care nu mai conteaza consecintzele..Si noi, adica ei, de fapt, fac asta nestiind ca valorile pot deveni bani, bai tembelilor, bani de aia pe care-i cautati voi cu obsesie.. Un inginer n-are bani acuma, dar pe viitor va avea, ca el stie sa faca inginerii care sint platite bine, adica el isi pastreaza valoarea lui, doar ca societatea il mai plesneste asa, cind si cind aducindu-l in unele stari nasoale, nu e vina lui ca nu se poate conforma unor sefi cretini; si asta e doar un exemplu, dar na, sint multi oameni ale caror minti sint valoroase, aici e secretul, de fapt, pentru ca ei au capacitatea sa creeze-construiasca ceva valoros. In fine, ne bucuram de momentele pe care le traim cum putem, chiar daca prosperitatea unor iremediabili mediocri e subiect de profunda mirare, ata ete, atea e vremurili, cica tre'sa te adaptezi la orice, si la bine, si la rau, si la extaz, si la necaz, behehe, mai minati mai, ohlala, behehe, ura si un praz verde, orevoar, aufvidarzein, as-minca-salam-da-n-am, toate bune, ne vedem ulterior, dupa ce aterizeaza oamenii pe marte, sau stele, sa poti bea cafea din ele (am scris dada-ist ca poate revine moda, si io vreau sa fiu pe felie cind vine valu' sa am barca pregatita, ca yacht n-am inca, culmea)..
PS Sper ca ati sesizat macar o parte din subtilitatile din formula de final, ca altfel o sa trebuiasca sa admitetzi ca n-avetzi suficienta imaginatie si cunoastere, da oricum, cistigul vostru ca asa sintetzi muuuult mai fericitzi dacit. Clar. Vreau si io detergent de ala de spalat pe creier, ca cica e bun, si rar, ca dacit unii il au, si-l vind scump.
PPS Asta e dacit un pam-flet, adica ce se interpreteaza e dacit ce vrea cetitorul, restul e la latitudinile lumii in care traim, totul e sa scapam de frica, ca sa fim (sau sa devenim) cea mai buna varianta a noastra.

1 comment:

  1. E un carusel totul. Din care si eu am obosit:
    (ca participant)
    din cauza nervozitatii ai insomnii..
    din cauza viselor frante nu mai ai speranta,
    din cauza neputintzelor altora - ai slabiciuni... etc., etc,..

    (Recitind)u-te

    Si ma gandesc la marii nemuritori. Don'-ul.Quijote, Robinson Crusoe, Cristofor Columb... si altii care au plecat din existenta mea.
    Ei au fost luptatori.
    Si EI au fost singuri. ...
    Si nu le -a fost frica de Moarte. [ Pentru ei Moartea e un NIMIC ].
    Si, mai ales, raspunderea [asa -i spun eu - (de)numind 'responsabilitatea'] cu iubire in fatza celor mai slabi decit ei.
    Insa ei toti au fost barbati.
    Ca femeie insa, e mai greu (decat doar daca te faci profesoara...
    de gimnaziu sau de liceu, ma gandesc).

    ReplyDelete