Thursday, April 25, 2013

Incercari cu priviri

Ma uit, uimit, la felul cum evolueaza societatea romaneasca..Inteleg ca istoria ne-a cam scuipat in fata, si ne-a pus piedici la evolutie, pentru ca, si pentru ca..De parca pe alte societati istoria le-a favorizat, asa, ca le-a placut mai mult..Dar, na, ai nostri ca brazii, care se bat cu caramida in piept, si sint luptatori si patrioti, mai au si alte "calitati", sint si flexibili, cind e cazul istoric..Bine, e adevarat ca si comportamentul asta social nu e de acum, ci e rezultatul profund nefericit al unor drame adevarate..Dar asta nu poate fi o scuza..Poate o acuza..
Cum spuneam, dupa atita istorie, Romanica e tara aberatiilor, a non-valorilor, si a diformitatilor..Au constatat-o atit, atiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit de multi observatori, de atit de mult timp..Tara mafiilor consolidate..Tara intunecata..Locul unde monstruozitatile ies pe strazi si danseaza oricind..Locul ilogic..Izolat in timp..
Bun, fiecare societate a trecut prin perioada aia de ev mediu, cu vrajitoare, lupi, sau alte bestii, cu bautori de singe, si sugatori de orice-uri le aducea profit..Dar, fiecare societate a evoluat nene..Sintem in secolul 21..
Romanica s-a comportat dupa "revolutie" ca o adolescenta mioapa si proasta..Care si-a ales un boyfriend abuziv, cocalar, si interlop, si care si-a batut joc de ea in orice fel posibil..Dar, pe care, se pare ca il iubeste, pentru ca, altfel nu ar continua relatia..
Poporul, in istorie, uneori, e si pasiv..Si asta il poate costa propria disparitie..Au mai fost cazuri..De fapt, poate, uneori asta e solutia..

No comments:

Post a Comment