Thursday, October 25, 2012

Contururile iluziilor 2



O masa, scaune elaborate si moi, culori, o lumina slaba din plafon.. E un inceput..Acuma ca am vazut locul, sa incep sa explorez, poate mai aflu ceva raspunsuri..In stinga, un geam triplu..Prin care nu se vede absolut nimic..Adica na, intuneric total..Hm..Ce misterios e totul..Tot nu-mi dau seama unde sint..Oi fi in tren..Sau intr-o nava shpatziala care merge cu viteza luminii..Putin probabil, ca atunci si lumina din tavan probabil n-ar fi alba, ci ar avea o deviatie, cumva..Iar distantele pe directia de miscare ar fi mai scurte decit cele perpendiculare, sa zic asa..Si timpul s-ar scurge muuult mai incet..Sau na, dau si eu cu presupusul, ca pina acuma n-am mai zburat cu viteza luminii..In fine..
Sau poate sint intr-un submarin prin Groapa Marianelor..Da nu vad la geam fiintze de alea mutante cu ochi fosforescentzi si dintzi-sabie..Deci, poate ca-s in tren sau bus, ca, din ce tin minte, inca, nu s-a inventat turismul in cosmos, sau pe fundul oceanelor..Bun..
Ma ridic, fac pasi, vad multe scaune..Goale..Nimeni in zona..Merg pe culoarul din mijloc..Usa din fata e blocata..Usa din spate, la fel..M-au inchis..Simt un curent de aer..Deci sint undeva, si e atmosfera imprejur.. Ce descoperire..Pai na, era normal sa fie aer, din moment ce respir..Ce perspicace sint..Am o logica de fier forjat..Oricum, e bine sa fac ceva, sa ma gindesc la ceva, ca sa n-o iau pe aratura..Buun..
Deci, sint aici..La ce sa ma gindesc? La femei..Mincare..Masini..La chestii shpirituale..Nene, vad ca am creierul plin de clisee sociale..Sau asta e doar reactia mea de moment? Chiar, daca m-as introspecta oare ce as descoperi? Asta e o intrebare complicata..Foaaarte complicata..Mai bine ma culc la loc si reiau visul de unde l-am lasat..Ca era frumos..Si eu eram un erou pozitiv, si aveam atitea chestii..Tot mai bun un vis beton decit o realitate misterioasa..Pai na..
Am pus capul pe perna..Ce moale e..Ce bine..Asa, deci, in vis tocmai sarisem din avion si eram in cadere, spre un fel de submarin care ma astepta cu becurile aprinse, camerele pregatite, mincarea super-fina aranjata artistic, si 3 tipe betohn cu zimbete ca in reclamele la pasta de dintzi..Bun, sa ne potrivim ceasurile, inchidem ochii, ne gindim la ceva dragutz, si lumina se stinge..Somn usor si vise erotice..Sforrr..

2 comments:

  1. Ei, uite un capitol dintr-o carte captivanta, sau o secventa dintr-un film ce nu te lasa sa mergi nici la baie :) Chiar, te-ai gandit sa scrii o carte? Cu siguranta ar fi un succes. Ai o imaginatie bogata, darul de a inlantui cuvintele intr-o maniera naturala ce capteaza cititorul, umor cat cuprinde, ce mai..toate datele necesare realizarii unui roman de succes...mai ramane doar dorinta de a-l realiza si timpul necesar.
    Mi-e dor de o carte sau un film care sa te poarte in lumea ei/lui intr-atat incat sa nu mai realizezi pe ce lume esti :)..cea a personajului sau cea reala. Si nu mi s-a mai intamplat asta de tare multa vreme...nu stiu, vremurile astea in care timpul parca s-a comprimat sau cine/ce-o fi de vina, insa nu mai simt ca pot patrunde intr-un personaj asa cum o faceam in urma cu 20 de ani...In fine, tu gandeste-te sa scrii o carte..asta in cazul in care nu ai o duzina deja, si eu nu stiu :)

    ReplyDelete
  2. Multumesc frumos:) Si mie mi-e dor sa citesc ceva adevarat, o carte cu de toate, dar sa fie logica, placuta, cu aventuri, dragoste, actiune, si sa te prinda, adica sa nu o lasi din mina, ca sa vezi ce s-a mai intimplat:) Azi parca toate cartile sint elaborate pe tot felul de specializari, si te cam plictisesti repede de ele.
    Inca n-am scris o carte, ca nu am timp, si nici asa o liniste creatoare..Daca as cistiga la lotto, sigur m-as apuca de scris ceva savuros..Zic eu:))

    ReplyDelete