Sunday, October 7, 2012

Emotii lichide



Toamna si-a pus iar hainele cu dantele de ploi, si tuneluri de vint in buzunare..E capricioasa si artistica..
Lumea intreaga e o toamna, si toamna e o lume, ba chiar lumile toate au toamne care sint, la rindul lor, lumi pline cu trairi, pe care, poate, inca, nu le-am descoperit..Lumi cu toamne, cu lumi, cu toamne, etc etc..
Uneori nu putem sti daca sintem in lumile toamnei, sau in toamna lumilor..Pentru ca vedem imprejur piese amestecate, de toamne, si de lumi..Si ne gindim ca, partile clare, cu frunze, vint, si ploi sint ale toamnei lumilor.. Desi, si lumile astea pot avea, cred, mai multe feluri de toamne, cu frunze, vint, si ploi, diferite.. Adica, unele pot deriva din altele, toamnele din lumi si viciversea..Care na, ne pune pe ginduri..Ca ne invirtim in cercul a tot felul de intelesuri, si raminem confuzatzi..Dom'le trebuie clarificare, pai ori e toamna, ori e lume, desi, vezi, unele se definesc prin altele, asa ca spatiul si timpul..
Da noi existam, gindim, simtim, sintem fiinte ale momentului, si atunci spunem ca e toamna, care, la rindul ei are lumi, care au toamnele lor proprii, etc..Dar fundamental si clar, e toamna..Si incercam sa pornim de aici rationamentele..Deci, e toamna, si noi sintem tomnatici..Sau, ceva..Adica e clar..Ca nu putem sa zicem ca nu sintem, ca avem dovada la fereastra..Sintem clar tomnatici..Bine, fiecare cu toamna proprie..Ca na, sintem unici, si atunci si toamnele noastre sint unice..Cu atit mai mult toamna de acum..Pai na..Pai nu?
Avem toamna noastra, asa cum o simtim si o traim..Care seamana cu toamnele celorlalti, da e complet diferita de ele..Pentru ca ne e toamna proprie, si e proprietatea proprie, si nu vrem sa o impartim cu nimeni, ca na.. E toamna noastra, si e motiv de mindrie, ca are frunze mai alambicate, ploi mai elaborate, si apusuri mai artistice decit celelalte..Si nu o vindem nici chiar pentru 55 de primaveri tropicale..Oricit de mare ar fi oferta..Pai nu? Sa ma contrazica cineva..Sau na..

4 comments:

  1. Apa inseamna viata ,iar toamnei ii sta bine capricioasa :). Trimite si aici cativa stropi de ploie, e o seceta cumplita!

    ReplyDelete
  2. Dap, toamna e doamna cu schimbari de sentimente..De la razele jucause si optimiste, la tristetile luuuuuuuungi, cit dureaza o zi cu ploaie gri..
    Trimit tot, acuma depinde si de doamna T cum se intelege ea pe sine, si aici, si acolo:)
    Desi ea stie cum sa isi schimbe garderoba, ca sa fie mai chic, in functie de loc..Desi, acuma serios vorbind, femeile au ele un quelque chose propriu, de te lasa masca..Sincer..

    ReplyDelete
  3. Na, ca am papat un "a" din ploaie :)

    Stii ca a aparut primul volum din seria "Cum gandesc femeile" si cica ar avea cateva mii de pagini? si e doar primul volum :)) e o gluma, bineinteles...
    Dar cine stie, poate candva, cineva va reusi sa explice stiintific metodologia de gandire a femeilor, conexiunile ce se realizeaza in capsorul lor in diferite situatii si sa ofere "cheia" potrivita pentru a patrunde in universul lor :) ...si cine ar putea scrie despre asta mai bine decat o femeie ;)

    Ei, vad ca ai dezvoltat subiectul din postare :) Daaaaa, doamna Toamna e speciala, e unica, o adevarata Lady intre anotimpuri, ne poarta prin toate starile posibile, de la agonie la extaz, savurand fiecare clipa petrecuta in compania ei.... dar sa nu zici rau de doamna Primavara ca ma supar, taaaaare :)) Primavara e cea care ne readuce la viata, e insasi renasterea, e Speranta :)

    ReplyDelete
  4. Doamna T e la balul ei acuma, si, printre ritmurile unor picaturi de ploi, printre armoniile aduse de vinturi din teritoriile romantice, printre apusurile vazute prin transparentzele unor pahare de cristal scump, se mai uita la noi, din cind in cind, si ne mai si zimbeste solar..Si pe cuvintul meu ca nu ma iau de doamna P, pentru ca eu sint nascut primavara, si, na, imi e apropiata, sa zic asa:)
    Acuma, despre femei, nu stiu ce sa spun, asa cum n-as sti ce sa spun despre barbati.. Fiecare cu specificitatile lor, cu stilul lor, cu educatia lor..Toti sintem unici, si in bune (ma rog, bune zis asa in termeni social-acceptati), dar mai ales in aiureli (tot social vorbind, sau na, ca aici sint miliarde de puncte de vedere)..Dom'le e niste chestii de te tot gindesti la ele si intri in cercuri..Pai na..E multe si e complicate.. Da' si interesante..Adica bune, si clar-neclare:))..

    ReplyDelete