Saturday, October 13, 2012

Bond 007



Agentul Bond e omul care salveaza lumea, oricit de nasoala ar fi situatia..E omul de actiune care e chemat la datorie..Conduce orice, masina, tanc, avion, elicopter, nave spatiale, in misiuni exceptionale pentru a anihila orice dusman, de orice calibru..E calculat, rece-insensibil, afemeiat, dur, in-transigent, trage cu pistolul cu o precizie matematica, e eficient in toate calculele posibil-imposibile..Stie tot in detaliu, foloseste gadgeturi futuriste, irefutabil..Stie toate principiile, regulile si metodele abordarii oricarei situatii..E galant, distins, specialist in a rezolva orice situatii, fie ca e in noroi, la bordul unor technologii, sau in situatii de protocol..
E amator de vodka martini shaken, not stirred, se recomanda: Bond, James Bond, are ochi hipnotici, vrajeste (cind e cazul) pe orice-oricine, e clar, e autentic, e expert in orice, oricind, oricum.. Bond e omul care, tot timpul ne surprinde cit de bine aplica cunoasterea lumilor, ca sa reuseasca sa ne salveze, in final, pe noi toti..E un model fascinant de cum poti reusi, atunci cind toate ti s-au prabusit direct in cap..
Imi place Bond din punctul asta de vedere..Pentru ca ne da o sperantza..Si ne indeamna sa facem absolut orice, si sa nu capitulam..Si ne arata cite chestii interesante are viata asta, si cum putem trece peste probleme cu curaj, cu nebunie, cu depresii uneori, dar mentinind drumul corect..
Bine, Bond e criticabil atunci cind privim filmele lui cu realismul cotidian..E firesc..Pentru ca noi sintem oameni obisnuiti, cu probleme obisnuite..Chestia e, ca, de la el am invatat ca, si noi, avem in adincurile constiintei niste eroi, mai mari, sau mai mici, dar, pe care, ne e jena sa-i scoatem si sa-i aratam lumii.. Ceea ce nu e normal, pentru ca, na, viata e o jungla, si noi, in logica supravietuirii, ar trebui sa eliberam toate energiile interioare..
Cum ziceam, Bond e omul-orchestra, cel care poate tot, stie tot, face tot, si ne arata tot, asa ca un super-erou prietenos, care ne bate pe umar, dar care, ne si da cite un pumn, ca sa ne trezim din unele aiureli, cind e cazul..
Bun, Bond e o fictiune, na, desi, parca il vedem uneori ca ne face cu ochiul, atunci cind ne asteptam cel mai putin..Pentru ca el e peste tot..Sau na..

2 comments:

  1. Oh, Bond...un model masculin la care viseaza orice femeie, cred:) Sarmant, puternic, caracter de invingator, dar in acelasi timp si intangibil, ceea ce atrage. Nu de putine ori in relatiile din viata reala ne raportam la fictiune, linia de demarcatie fiind extrem de fina si matasoasa, alunecand fara a constientiza trecerea. O fi bine, o fi rau? Cand si cand, cred ca depinde de situatie.
    Imi plac filmele cu happy-end pentru ca indiferent de obstacolele presarate in drumul vietii totul se termina cu bine, si asta iti da speranta ca si tu poti depasi orice situatie, oricat de grava ar parea, si ca se va ivi cumva, candva o portita prin care sa iesi invingator. E un fel de a-ti incarca bateriile, dar fiind totusi conectat la pamant:) si cred ca asta iti da puterea sa mergi mai departe, sa nu-ti pierzi increderea in propriile forte...ca acolo, la final, totul va fi bine.

    ReplyDelete
  2. Da, ne alegem niste modele, fiecare, si, pe care le urmam, cumva..Mie Bond mi-a dat energie pozitiva, dar trebuie sa vad un film de mai multe ori, ca sa inteleg actiunea:) Mai bine mi-ar povesti tot cineva, inainte, ca sa vad filmul in cunostinta de cauza:)

    ReplyDelete