Sunday, October 28, 2012

Azi, ca un ieri

Tu crezi ca esti cine esti? Daca miine ti s-ar spune ca mai ai de trait 6 luni, ce ai face? Cum ti-ai programa timpul ramas?
Oricum, toti sintem muritori, si stim sigur ca vom disparea peste un timp..Totul e sa realizam cit mai mult din ce ne-am propus..Pe cit posibil..Conform cu propriile valori..Ca sa nu simtim ca ne-am irosit fara sens..
Vezi, cumva, avem garantia ca vom mai apuca un nou rasarit de soare..Sau..
Nu stiu, nu am trairi din astea morbide..Doar ma gindesc, la sfirsituri, uneori..Desi nu vreau..Pentru ca ma deprima..Vreau sa fac ceva mult, bun, ca sa merite..
Se spun multe vorbe fara sens, azi..Lanturi de stupiditati care curg continuu..Oare oamenii astia, care le spun, nu au senzatia ca sint, si ei, ca si noi, muritori? De ce nu-si folosesc viata altfel?

2 comments:

  1. Mi-am pus si eu intrebarea asta de multe ori si da, cred ca as schimba multe daca as sti unde mi se termina ata. Insa, pe de alta parte ma bucur ca nu stiu si nici nu vreau sa stiu. Cum crezi ca am mai putea trai fara sa ne gandim la acea zi, sa numaram cat a mai ramas. E adevarat ca de multe ori pierdem esentialul si nu facem anumiti pasi din teama de a nu gresi, dar din propriile greseli invatam...din pacate. Apoi mai sunt regretele...regretul ca nu ai facut sau ca ai facut ceva anume..nu stii cand si incotro sa o iei cand ajungi la o rascruce de drumuri si doar intuitia ne salveaza sau poate nu...

    ReplyDelete
  2. Sa stii ca asa se spune, ca cel mai mult vom regreta ce nu am facut, de fapt.. Si cred ca asa e.. Trebe incercate mai multe experientze, macar pentru cunoastere, si tot ar merita.. Acuma depinde de fiecare dintre noi cit ne duce mintea, cit am inteles din ce ni s-a intimplat, si cit vom intelege din experientzele cele noi, care vor veni de la destin, sau pe care le vom provoca noi sa se intimple..
    Si trebuie evitate greselile trecutului, pe cit posibil..Dar sa fugim de prosti si prostiile lor, mi se pare o-bligatoriu:)..Sau "sine qua non" zis asa pretentzios, citind din clasici:)

    ReplyDelete