Sunday, September 18, 2016

Cuvintele fericirilor

Apele calme sint adinci..Parca era altfel; Apele limpezi sint adinci..Sau nu, desi, daca ma gindesc..Nu mai stiu, e o confuzie in creierul meu, ca e ceva cu adinc, apa, limpede, si calm, da' nu mai stiu cum erau legate intre ele cuvintele ca sa dea sensul ala..Ca pe fundal e si o viziune de aia cu o plaja tropicala la apus.. De fapt ce mai conteaza? Ca oricum, cuvintele pot fi adunate in diferite aranjamente si combinatii care sa dea sensuri si sensuri, ori variante de idei, care mai mari, care mai mici, dupa cit il duce mintea pe cel care le foloseste..
M-am gindit de multe ori ce inseamna sa fii scriitor..Adica ce sa spui, cum sa spui, ce sa faci ca sa te faca pe tine un scriitor? Pentru ca tu, in tine, in mintea ta te poti considera un scriitor, mai ales daca ai si simtul valorii si al diverselor valori din multe domenii, dar ca sa fii scriitor probabil ca trebuie sa iti vinzi scrierile, si sa ai success..Sau ceva..Adica sa fii validat de constiinta maselor..Desi e ciudata chestia asta, pentru ca tu nu vrei sa te adresezi ne-initiatilor, asta e clar..Inainte era o selectie riguroasa, dar azi scrie oricine despre orice, si daca i se vind cartile, booom, iata un scriitor de talent..Na, legea cererii si a ofertei..Dar, sa nu exageram in dileala:))
Eu scriu ce mi-as dori sa citesc, si de aia scriu, ca n-am gasit nicaieri asta..Dar recunosc ca nu sint un specialist, pentru ca nu asta a fost scopul vietii mele, ci a venit pe parcurs ca un hobby, sau ca o chestie, nu stiu, ca sa ma de-frustrez de mizeriile vietii, si ca sa-mi eliberez imaginatia..In fine..Lumile imaginabile ma fac sa m a simt altfel intr-o altfel de realitate, care nu exista, inca..
Cred ca as scrie lejer vreo 10 carti cu cite idei am acuma, ceva genul sci-fi sau fantasy, ah ce fain ar fi, dar mi-ar trebui o secretara ca sa-i dictez..Pe urma ma gindesc daca scrisul asta nu m-ar consuma prea repede, si sa imbatrinesc prematur..Mmm, cine stie, desi eu sint mai viu cind imi imaginez si gindesc..In fine..
Scrisul e o experienta extraordinar de interesanta pentru cei care au capacitati si sint preocupati de asta, si scrisul ajuta sa te eliberezi prin adevarurile pe care le spui..Si te imbogateste si inobileaza, si te pune pe cercetat si invatat, adica iti da o varianta absolut fascinanta a vietii..
Scrisul asta iti poate deveni o a doua natura, cea in care te exprimi liber, cu toata fiintza ta..Si una in care traiesti o alta viata, mai profunda, mai clara, mai deschisa, si mai adevarata cu tine cel care esti cu adevarat.. Ca si cind ai fi revenit in paradisul pierdut mai demult, si ca si cind ai fi inteles sensul regasirii fericirilor, al acelor fericiri..

No comments:

Post a Comment