Wednesday, November 7, 2012

Variante de destine





De cind existam, si simtim ca viata noastra e un fel de cadou primit, ne gindim, ce e dincolo de noi, si de timp.. Si de moarte..E firesc..
1. Odata, Donald Trump pierduse ceva de ordinul 300 de milioane de dolari..Si, cum se plimba, amarit, a vazut un cersetor..Si s-a gindit, uite, omul asta e cu 300 de milioane de dolari mai bogat ca mine..
2. Cineva l-a intrebat pe un geniu matematic: ce vei face daca de miine nu vei mai sti matematica? La care el a raspuns: Nu stiu, am sa ma apuc de altceva, daca nu am sa mai pot face matematici..
3. Cineva, pe care il stiu chiar foarte bine, a avut un accident de masina..Din care a scapat, dar, care, imi povestea: Ma gindeam, cum stateam acolo, ce am sa fac de miine?
Cred ca acel miine, acea noua zi, cumva, nu e o garantie pentru mine, sau pentru tine..E doar un nou inceput.. Spre care trebuie sa pornim cu sperantza..Gindindu-ne ca sint altii mult mai nefericitzi..Si ca avem 2 miini, 2 picioare, si o minte care, sigur va gasi solutii..

"Sint seri cind tot cerul mi se pare pustiu, cu stele reci, moarte; intr-un univers absurd, in care numai noi ne zbatem pe o planeta de provincie ca intr-un tirg in care nu curge apa, nu arde lumina si unde nu opresc trenurile rapide. Dar sint alte seri cind tot cerul fosneste de viata, cind pe ultima stea, daca asculti bine, auzi cum freamata paduri si oceane; fantastice paduri si fantastice oceane. Seri in care tot cerul e plin de semne si de chemari, ca si cum de pe o planeta pe alta, de pe o stea pe alta, fiinte care nu s-au cunoscut niciodata se cauta, se presimt, se cheama…" Steaua fara nume - Mihail Sebastian.
 Se spune ca timpul transforma.. Culoarea devine verde, auriu, lichid, alb, si iar..Uneori linistea se deseneaza cu sunete si ritmuri translucide care vin, urca, deschid imperial, apoi coboara si pleaca… Alteori gindurile urmaresc armonii din lumi uitate.. In timp unii ochi cauta o alta lumina pe care gindurile incearca sa o inteleaga…Amintirile inca ne mai deseneaza pe chip un zimbet..Zorii ne arata culorile unor senzatii noi. Al unui altundeva…Si totusi, dincolo de toate, cui ii mai pasa de timp?...

2 comments:

  1. Nick e un exemplu in acest sens:
    www.youtube.com/watch?v=H8ZuKF3dxCY&feature=fvwrel

    ReplyDelete
  2. Incredibil! Dupa ce il vezi pe Nick iti dai seama ce noroc urias avem..

    ReplyDelete